Tuzna sam :( 2013-04-02T10:43:57+00:00
asked 11 years ago

Vec duze vreme me prati ovo osecanje tuge, neizmerne tuge koje osecam…naizgled sve je ok, zavrsila fakultet, lepa, pametna, svoj stan, kola, posao ali u dubini duse mnogo nesrecna…mnogo sam usamljena…pre nekoliko meseci sam prekinula 5,5 godisnju vezu koja nije zavrsila brakom a toliko volim tog coveka i sve ove godine sam bukvalno zivela za njega..imam osecaj da je sve nekako pocelo od trenutka kad sam ga upoznala, sa jedne strane mi je dao sve ali sa druge strane sam bila nesretna jer veza nije bila po propisima (imeno on je ozenjen). Prekid veze bukvalno me je srozao, osecam dusevnu bol, placem tuzna sam…ne znam kako da se trgnem iz svega ovoga, ne znam zasto volim tog coveka toliko mnogo, zasto sam toliko vezana za njega…mogu da imam koga hocu, lepo izgledam ali mene niko ne zanima, jas sam bukvalno slepa za sve sto se desava oko mene…znam da je ovo bila dobra odluka i da sam je trebala prije donjeti (ako ne mozemo biti zajedno onda trebamo prekinuti) ali ta ljubav koju osecam je veca od svega…..mislim da cu ostati sama, imam 36 godina..ta misao me bukvalno ubija, osecam se kako najveci gubitnik i nista me ne veseli…postigla sam dosta u zivotu i to bez icije pomoci, a na kraju se osecam kako najveci gubitnik..ponekad razmiljam da nemam za cega ziveti, da kad bih danas nestala nikome ne mi bilo vazno… Izvinite zbog poduzeg posta, znam da sam konfuzna ali ne mogu sve objasniti u par reci…hvala unapred na vasem odgovoru..

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 11 years ago

Poštovana,

Čitajući vaše pismo moj glavni utisak bio je da su vaša trenutna raspoloženja i osećanja adekvatna onome što se dogodilo i situaciji u kojoj se nalazite.

Prekid veze podrazumeva proces žalovanja i nažalost nema lekog i brzog načina da to prođe. Kao što ste i sami svesni sitauciju dodatno komplikuje činjenica da ste u tu vezu investirali dosta energije i veremena tj. da ste za nju, da tako kažem vezali svoj život. Verovatno će vam trebati nekoliko meseci da bi počeli da se osećate bolje.

Zadaci koji se pred vama nalaze veoma su kompleksni, pa je normalno da vas to dodatno demotiviše.

Ipak nikad se ne zna. Preokret je uvek moguć. Uostalom život je komplikovan i nije nam svima dateo da se ostvario u svim ulogama. U tom slučaju pridno je da žalimo za onim područem našeg života koje je ostalo pusto.

Možda bi u vašoj situaciji (pored psihoterapijske podrške) od značaja bila i terapija antidepresivima. Moguće je da bi vam Antidepresivi pomogli da se konsolidujete brže i time dobijete na vremenu.

Nezadovoljstvo i bol uvak su na ovaj ili onaj način povezani s ljubavlju. S druge strane ono što ste od svog partnera dobili niko vam ne može oduzeti i zauvek će biti deo vas. Ipak slažem se sa vama da je vaša odluka bila dobra jer nosi sa sobom šansu za nešto novo i nešto više. Čestitam vam na tome!

Srdačno, Nikola

)