raskid-prijateljstva 2023-11-29T11:17:51+00:00
Anonymous asked 7 months ago

Postovani, Vec par godina od raskida prijateljstva je proslo, oko 4 godine a ja se evo sjetih sada lijepih trenutaka i placem kao kisa. Ovo nije prvi put. Prosto sebi ne mogu da oprostim sto se tako zavrsilo.(najbolja prijateljica me je blokirala i izbacila iz zovota jer je cula da lose pricam o njoj nekome); ja nikad nisam saznala kome, lose pricam, niti sta pricam jer nikada nista nisam pricala-bila mi je kao sestra koju nemam, bila mi je sve, oslonac, rame za plakanje, i ja njoj…..ne mogu da vjerunem da je nema, da se vise nikada zajedno necemo smijati. Zeljela sam da je zovem za kumu jednog dana.. Ovo me jako boli, da li imate neke savjete. Godina ne mogu sa prebolim. Istovremeno sebe žalim, kako sam jadna jer sada nemam nikoga. Jadna i usamjelja, ogorcena i na sebe zbog svega. Nekad me uhvati da placem satima.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 7 months ago

Poštovana,
 
Žao mi je zbog toga što vam se desilo. Znam kolko jedno intimno prijateljstvo može značiti usamljenicima kao što ste Vi ili ja. Imao sam takvo prijateljstvo u iksustvo i izgubio ga i idalje žalujem za njim.
 
Takođe znam kolko takvim prijateljima može biti izazovno da nam budu sve ono što je nama potrebno. Znam da i nije lako naći nove rpijatelje danas, ali nije nemoguće. Možda možete probati da se priključite ljudima koji su organizovani oko interesovanja koja su srodna vašim, ili da uđete u neku psihoterapijsku grupu. Razmislite, da li postoji neko koga bi ste mogli da zamolite da razgovara sa vašom prijateljicom.
 
U nadi da ćete naići na nako ljudsko biće koje vam može postai blisko, srdačno,
Nikola

)