Problemi sa porodicom 2020-02-26T20:49:54+00:00
Anonymous asked 2 years ago

Dobro veče,
pre jedno godinu ili dve sam saznala da moja majka vara svog muža, koji je za mene očuh, treba reći da se razvela sa mojim biološkim ocem zbog istog razloga. Problem je u tome što ona apsolutno ne skriva svoje vulgarno ponašanje, non stop bulji u telefon, postavlja različite ponekad nepristojne slike i ponaša se baš egoistično prema meni i mlađim bratu i sestri, probala sam da popričam sa njom, ali nju to ne interesuje i ne vidi ništa loše u tome. Ja imam dečka 2 i po godine i nama je sve super, ne varam ga i on ponekad preuzima funkciju mog roditelja, što ne bi trebalo da se događa, ali moji roditelji to ne rade pa izgleda da on to oseća, i često razmišljam, šta ako i ja postanem takva kao ona ili šta ako sam ja već takva, nego za sad se to još ne vidi. Ne bih želela da varam svog partnera ili muža i da se ponašam na takav način, ali kao što kažu “oceš ženu – vidi majku”…
Hvala unapred.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Poštovana,

Emotivni i seksualni život vaše majke ipak je, rekao bih, njena stvar. To se vama može dopadati ili ne dopadati, što je sasvim prirodno, možete, kao što ste već učinili izneti svoje nezadovoljsvo i to je sve.

S druge strane, vaša majka je odlučila da, kako kažete vara svoga supruga. To je njen sloboni izbor. Vi taj izbor ne morate naraviti. Kao što nju verovatno ništa ne može da natera da promeni svoj izbor, isto važi i za vas. Ako prevarite svoga patnera, to neće biti zbog vaše majke, osim ako ne želite da tražite izgovor. To će biti vaš izbor.

Srdačno,
Nikola

)