Problem s roditeljima 2020-02-14T20:40:03+00:00
Sanja asked 2 years ago

Imam 32 god.zivim sa roditeljima,vec nekoliko godina pokusavam da se osamostalim ali su oni protiv toga,narocito majka.Imam dobar posao,ali me svakodnevne svadje sa roditeljima ometaju da normalno funkcionisem u privatnom zivotu,a i poslovno. Od mog diplomskog stalno imam sukobe sa roditeljima,umeju ponekad da me uvrede i izazovu na raspravu sa njima,za sta sve krive mene. Kazu ja kad dodjem kuci ja se sama bezrazlozno svadjam s njima. Problemi u nasoj porodici su postajali davno pre mog diplomskog,uopste ne znam kada su i kako poceli da se svadjaju sa mnom,ja licno mislim da su oni takvi po prirodi. Zivela sam par meseci sama i tada su svadje bile pojacane,majka je stalno trazila da otkazem stan i dodjem kuci.Iznajmila bih ponovo stan ali me steah da to ne pogorsa jos vise situaciju,jer ja nisam nesto svadljiva i prilicno mi smeta. Pokusala sam razgovorom da resim problem,ali to izazova jos vece svadje,tako da uopste ne znam sta da radim,cak i razmisljam da se odselim iz grada.
Ako vi znate neko resenje predlozite.
Pozdrav

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Poštovana,
Nema ništa što bih vam rekao a da to zaista ima smisla, jer Vi već sve i sami znate. Ako želite da živite samostalno i ako vaša majka to ne može da podnese, odna ćete verovatno nije dovoljno samo da se osamostalite, već ćete morati i da prekinete odnose sa njom do daljenjeg. Ako na to niste spremni, onda vam je trpeti. U svakom slučaju izbor je na vama.
Na vam je da preuzmeteo odgovornost za svoj život. To je najbolje što možete da učinite, ne samo za sebe, već i za vaše roditelje. Jer ako nastvite da sa njima igrate ovu igu, na kraju će vam oni biti krivi za sve, a to nije pošteno prema njima, jer Vi sami na igru pristajete.
Srdačno,
Pozdrav

)