prijateljstvo 2020-06-02T10:58:23+00:00
Anonymous asked 1 year ago

Nisam neko ko ima dosta prijatelja, na faksu sam pocela da se druzim sa 4 devojke od toga 2 znam iz osnovne, dakle radi se o duzem prijateljstvo…nastala je situacija da jedna od devojaka sa kojom se ne znam dugo otkrivi za sve i svasta bez razloga, pritom povuce sve 4 ostale drugarice da se ni jedna od njih meni vise ne javlja niti zove da ostvari bilo koji kontakt. Jako se osjecam prazno, pokusala sam da stupim u kontakt sa njima ali bez nekog preteranog uspeha ..u sustini ostala sam bez 4 drugarice, osjecam se jako depresivno, da faksu su vec sve formirane grupice druzenja, osjecam se da ne pripadam nikome, skoro sam raskinhla sa deckom, ostala sam potpuno sama, dosta odnosa mi se porusilo u poslednje vreme, odnosa u kojima sam dala sve a dobila nista. Razocarana sam i povrijedjena..ne znam da li trebam pokusati da stupim u kontakt sa \”drugaricama\” ili jednostavno zaboraviti ih.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 1 year ago

Poštovana,
Ne vidim razlog da ne pokušate da obnovite odnos sa drugaricama, ako to želite. S druge strane veoma je neobično da osobe sa kojima se znate tako dugo odjednom više ne žele da se druže sa vama samo zato što je neko spletkario protiv vas. Možda je to najgora stvar koju u ovom trenutku, kada se osećate napušteno, mogu da vam kažem, ali ipak ću reći. Biće da nešto u tim odnosma nije štimalo odavno. Možda je ovo prilika da probate da otkrijete šta.
S druge strane, iako se odnosi danas zaista sve teže uspostavljaju i održavaju i iako s godinama to jeste sve teže, verujem da jedan univerzitetski grad nudi puno sardžaja kroz koje možete upoznati nove ljude (razne sekcije, amaterska udruženja, organizacije, ples, sport, gluma, kreativne radionice, psihoterapijske grupe…)
Srdačno,
Nikola

)