Poremećaj u ishrani 2013-11-24T15:17:04+00:00
asked 8 years ago

Poštovani ,već 10 god imam dijabetes,i do ulaska u pubertet održavan je jako dobro,međutim ,nakon ulaska u pubertet sve se pogoršalo ,ne znam da se kontrolišem kada je bilo šta u pitanju ,ponajprije hrana …Kada uzmem samo zalogaj ,nastaje taj blink ,počinjem nekontrolisano da uzimam sve što mi dođe pod ruku ,ne vodeći računa šta i koloko toga uzimam ,bez obzira na to da li sam sita tj. da li sam jela prije toga 10 min ili 2 h …To otp. traje dok ugl. ne pojedem dosta stvari iz frizidera i dok me ne zaboli stomak toliko da ne mogu nikuda.Svjesna sam jako problema ,al ne znam kako da ga riješim ,samo dublje i dublje tonem ,s’toga sam odlučila na ovaj korak ,jer svjesno uništavam sebe i svoj život ,a ne želim to …Nisam karakter.Hvala unaprijed !

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 8 years ago

Poštovana,

Preterivanje u hrani nekada nam služi da zadovoljmo razne druge vrste gladi. Dobro pitanje koje tada možemo da postavimo sebi je, čega smo to zapravo gledni.

Drugi način rada sa istim problemom je osvećivanje senzacija gladi, ukusa hrane, i sitoasti. Bolji kontakt sa senzacijama pomaže nam da stvari postavimo na svoje mesto.

S poštovanjem, Nikola

)