Nesanica i stres 2019-09-05T18:00:00+00:00
Milena asked 2 years ago

Poštovanje,
Već mesec dana se borim sa nesanicom. Spavam pola noći,sanjam neke košmare pa kad se probudim sat vremena se vrtim po krevetu jer ne mogu zaspati. Sinoć sam popila pola bromazepana jer sam bila jako nervozna i svakim danom sam sve više nervozna,raspoloženje mi je na nuli. Ali prošli put kad sam popila bromazepan,nije delovao kao ni sad. Idem na časove vožnje i glava mi je preokupirana tim,počela sam da pijem ginko biloba čaj za koncentraciju. Inače sam po prirodi nervozna devojka i imam kratak fitilj ali ovih mesec dana sam počela sve više da se nerviram i ne želim ni sa kim da pričam.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Poštovana, 
Nesanica najčešće jeste u vezi sa nervozom tj. našim svakodnevnim načinom funkcionisanja, odnosom prema sebi i drugima. Pokušajte da iskoristite ovu priliku da bolje upoznate sebe, da sagledate uzoke svog nezadovoljsta u sadašnjosti, pokušate da razumete njihove korene u prošlosti i povežete se sa svojim ciljevima u budućnosti. 
Ako vam padne u oči da je ovaj odgovor uopšen i bezličan, pozivam vas na svesnost da je takvo i vaše pitanje. Možda je ta bezličnost deo slabog kontakta sa sobom i samim tim vašeg simptoma. 
Srdačno, 
Nikola

)