Molim za savet 2016-06-07T07:02:18+00:00
asked 5 years ago

Dobar dan.Meni je uspostavljena dijagnoza F603 kao granicni poremecaj licnosti.Samoinicijativno sam otisla kod psihijatra,jer nisam vise mogla da izdrzim stalno nezadovoljstvo i sve sto ide uz to jer kada sam citala o tome zaista kao da sam sebe gledala.E sad,psihijatar mi je prepisao Eftil pola ujutru pola uvece i kontrolu za meesec dana.Kako nije bilo napredka kod mene povecao mi je dozu i rekao da opet dodjem na kontrolu za mesec dana.Iskreno ocekivala sam da seanse vec pocnu,jer smatram da mi je razgovor preko potreban.Obrazlozenje sa njegove strane je taj da lekovi moraju prvo da odrade svoje kako bi mogla hladnije glave da razmisljam o svemu.Zanima me Vase vidjenje svega ovoga,nisam pristalica samo prepisivanja lekova,hvata me panika povremeno i ne znam da li da prekidam sve to ili sta da radim.Unapred hvala.

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 5 years ago

Poštovana,

Ako osećate potrebu za razgovorom ne smatram da postoje prepreke da otpočnete psihoterapiju. Lekovi takođe mogu biti od pomoći, tako da bih vas podržao da nastvaite i sa farmakoterapijom.

Psihijatar nije isto što i psihoterapeut, pa vodite rčuna o tome da li je vaš psihijatar psihoterapeut i ako jeste da li želite da on radi sa vama i psihoterpiju. U stvaranju tima profesionalaca koji će brinuti o vama može biti preporučljivo čak i da psihijatrijsi i psihoterapijski deo posla ne izvodi ista osoba.

Ako se odlučite da uključite drugu osobu pažljivo odaberite teraputa koji je obučan za rad sa specifičnim teškoćama kao što su u vezi sa vašom dijagnozom i nastojte da budete veomaa skremnih očivanja, jer psihoterapija je veoma spor i potencijalno dugotrajn proces a naš duhovi rast, tako i svako drugi rast odvija se tiho, gotovo neprimetno.

S poštovanjem,
Nikola

)