Kako da mu pomognem i posavetujem ga dq resi svoj problem? 2020-07-04T15:39:24+00:00
Forum Život PitaCategory: Porodica, Brak, problemi s Roditeljima...Kako da mu pomognem i posavetujem ga dq resi svoj problem?
Anonymous asked 1 year ago

Pozdrav! Treba mi savet. Doduse ne meni, moj prijatelj ima problrm i ja bi volela da mogu nekako da mu pomognem i posavetujem ga sta da radi i kako da resi problem. Situacija je sledeca. Roditelju su mu se razveli kad je bio 1. 2. razred tata ih jr napustio ostali su da zive sa babom i dedom , a nakon oar godina i majka je ostavila njega i otisla u inostranstvo jako mu je tesko jer ga niko ne razume i nikoga nijr briga za njrga kako kaze , svi se ponasajju bezobrazno i drsko prema njemu i teraju ga da radi dosta stvari umesto njih. Majka ga zovr povrrmeno cisto radi reda desi kako si i aj cao ili ako joj nesto trebaa. I postaje sve gorr i gore a njemu je tesko da to sve izdrzi i ne znaa kako da resi to sve. Da moze otisao bi negde drugde da zivi ali jos nijr punoletan ma da i to nije resenje . Samo ce da pobegne od problema. Zanima me vase misljenje. Stalno ga kritikuju i njega to izludjuje. Ja bih volela da mogu da mu pomognem jer ja kqda sam imala problem on je meni mesecima pomagao i prepirali smo se  ali na kraju mi je veoma pomogao i trudio se . a ja dajem utisak kao da me boli uvo za njegov problem. ali nije samo ne znam kqko i na koji nacin ja njemu da pomognem kako da utesim i posavetujem. Unapred hvala ! oprostite na greskama u pisanju.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 1 year ago

Zdravo! 
 
Zvuči kao da se tebi taj dečko zaista dopada i da ti ne znaš kako to da mu saopštiš. 
 
Ako je to posredi, podržao bih te da budeš direktna, pa šta bude. 
 
Ako to nije po sredi, onda verujem da je sasvim dovoljno što si uz njega. Ako on to zna i ako zna da sa tobim može provesti prijatne trenutke, rekao bih da je to dovoljno i da svaka druga pomoć može lako da postane višak. 
 
Srdačno, 
Nikola

)