Incestuozna osjecanja 2019-11-24T13:55:32+00:00
Anonymous asked 2 years ago

Postovani psihoterapeuti..
Ne znam odakle da pocnem veoma mi je neprijatno o ovome pricati ali istrazivanjem po internetu vidio sam da ja donekle nisam jedini koji ima ovu vrstu problema(poremecaja, parafilije).
Naime, ja posjedujem jaka incestuozna osjeca prema vlastitoj majci. Seksualno me privlaci vlastita majka. Znam da je to monstruozno, donekle uznemiravajuce ali zamislite kako se ja tek osjecam. Vec 5 godina imam ovu vrstu poremecaja. Sada imam 21 godinu. Uvijek sam bio onaj “mamin sin”, uvijek sam bio miran, povucen i stidljiv decko. Nisam nikada imao djevojku, i svi mi kazu da je to upravo zbog toga sto sam previse dobar a djevojke ne vole takve momke. Svi koji me poznaju kazu da sam dobricina kakva se tesko radja. I ja mislim da sam takav, svakom pomazem, zao mi je mrava zgazit sto se kaze. Ali protiv ovog jednostavno ne mogu. Ne mogu sam sebi zamazivat oci. Borim se protiv toga, opirem se tim crnim i uznemirujucim fantazijama i osjecam se bespomocno, Imam veliki strah od Boga.. nesto sam istrazivao i citao o edipovom kompleksu, i emocionalnom incestu. Sad, ne znam koliko to ima veze sa mojim problemom i da li je to zapravo to. Eto ako mozete da mi pomognete da se rijesim toga, da li je to moguce, bio bih zahvalan.

Anarhija replied 1 year ago

Nisam psihijatar i ne znam gdje je zalutao ali meni se kao laiku čini da vi brkate osjećaje prema majci zbog toga što je ona za vas ono sigurno i poznato utočiste a djevojaka se bojite zbog nedostatka samopouzdanja.Radite na samopouzdanju i tome da upoznate neku djevojku pa će incestuozna razmišljanja proći.Boga se ne morate bojati,mi smo zla ili dobra bića po našem izboru.

)