imam anksioznost,depresiju,itd… 2011-11-21T16:38:37+00:00
asked 13 years ago

Pijem ksalol 1mg tri puta dnevno i uvece tolvon vec godinama.Nema poboljsanja
Mina

)

6 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 13 years ago

Draga Mina,

Lečenje anksioznosti i depresije samo lekovima, bez psihoterapije smatra se prevaziđenim. Lekovi, takoreći ne otklanjaju uzrok problema, već samo manje ili više uspešno saniraju posledce, pribavljući nam vreme i uslove da se bavimo sobom i menjamo načine našeg funkcionisanja. Bez tog procesa poboljšanje nije naročito izvesno. Tretman u kome su lekovi kombinovani sa psihoterijom daje neuporedivo bolje rezultate. Ipak, čak i tada je potrebno vreme. Problem koji postoji godinama ne može se prevazići za nekoliko nedelja.

Depresija, anksioznost i slično samo su signali naše duše koji nas pozivaju na istinsko i iskrenu duhovno treganje i preispitivanje. Oni su vrata koja nas vode do naše unutrašnje riznice duhovnog blaga. Zato su uporni i biće tu sve dok nas ne prizovu.

I sam godinama sam patio od teškog oblika depresije i upravo ona me je na kraju odvela na psihoterapijsku edukaciju. Danas, pet godina kasnije, mogu da kažem da me je depresija navela da napravim neke od najznačajnijih i najdragocenijih koraka u životu. Bilo je veoma teško, ali sam na kraju mnogo dobio.

[url=http://www.psiho.slavisa.us/o-meni.html]Srdačno, Nikola[/url]

)

Psihoterapeut Team Staff answered 12 years ago

Hvala na jvnom odgovoru,takav sam i ocekivala.To sto pijem ksalol 1mg tri puta dnevno i tolvon uvece mi nista ne pomaze.Ja to pijem vec cetiri godine,a pre toga sam pila druge lekove.Inace imam aksioznost i depresiju.Znam da mi treba psihoterapija.

Srdacan pozdrav!
Mina

)

Psihoterapeut Team Staff answered 12 years ago

imam 23god imala sam problem da nisam mogla nigde da idem samo sam plakala nisam mogla da jedem od jednom mi se zivot promenio za 360s i na kraju sam morala otici neuroprihijatru, dao mi je da pijem zoroft polovinu i anafranil 3×1 i xanax po potrebi i sada mi je malo bolje.Druzim se sa ljudima izlazim po malo ali i dalje imam ponekad taj neki strah da cu da poludim ili slicno….

)

Psihoterapeut Team Staff answered 12 years ago

Lekovi ne mogu biti jedini izbor pri lecenju. Najefikasniji rezultati postizu se kombinacijom uz psihoterapiju(naravno ako govorimo o stanjima gde su lekovi od strane psihijatra preporuceni). Psihoterapija ne mora da bude skupa i svakako treba otici na nekoliko razgovora, videti kako to ustvari izgleda i onda odluciti da li je to nesto cime cemo se baviti ili nam pak u ovom momentu nije po meri.
Pozdrav,

[url=http://www.psiho.slavisa.us/saradnici.html]Brankica (psihoterapeut tim)[/url]
http://www.facebook.com/pages/Psiholog-PsihoterapeutBrankica-Saljic-Milenkovic/191080334295948

)

Psihoterapeut Team Staff answered 12 years ago

Slazem se sa Psihoterapeut Timom u vezi svega navedenog. Naravno da lekovi ne mogu i ne treba da budu jedino sredstvo izlecenja anksioznosti, depresije…Jedino sto bih zelela da dodam je da smo svi mi razliciti pa tako i razliciti lekovi razlicito uticu na sve nas. Borim se sa anksioznoscu i panicnim napadima od 2005. i volela bih da mi je neko to tada rekao(mislim da sam tek sada na terapiji koja mi odgovara, posle dosta menjanja lekova i njihovih doza). Savetujem sve sa ovakvim problemima da popricaju sa svojim psihijatrom u vezi promene terapije/lekova, ako osecaju da lekovi ne uticu, uticu snazno ili slabo na vas. Nadam se da se Tim slaze sa mnom i molim za ispravku ako sam nekoga pogresno posavetovala jer ipak nisam psiholog niti psihijatar.
Srecno svima
Jelena

)