Help 2020-02-12T12:42:43+00:00
Anonymous asked 2 years ago

Pozdrav, nisam imala lepo detinjstvo nikada. Mlada sam pocela da radim i da se snalazim u zivotu, imala sam prikiku da putujem i upoznajem ljude. Naucila sam da zivim sama i sve sto ide sa tim. Upoznala sam momka sa kojim sam sada 2,5 godine u vezi. Od samog starta sam upoznata da ako zelimo da budemo zajedno da treba da zivimo sa njegovim roditeljima. Pristala sam na to i dobila sve sto nikada nisam imala, mir , idilu, porodicu. Proslo je 2 godine zivimo zajedno i nista se nije promenilo. Ja sam napustila prijatelje i majku i dosla kod njega da zivim. Niti sam prijavljena( jesam na 3 meseca) stalno prelazim granicu, svaki dan sam dobila obaveze kao da imam 5oro dece.Moj posao je online i radno vreme mi je fleksibil o.Razumem da njegovi rade i da im treba pomoc, ali se ponekad osecam umorno i depresivno.Ja ne trazim nista samo svoj mir.Rekla sam kako se osecam i nedelju dana traje moj mir, posle sve isto. Ja ne znam ko zeli da mu jutro pocne tako sto ga doceka korpa sa vesom da se rasiri u 9 ujutru uz prvo pitanje “jesi rasirila”. Njegovi su dobri i vredni ljudi, imam najbolje misljenje o njima i osecam potrebu da pomazem jer zivim tu, ali ponekad osecam da nema granice, desava mi se da mi dan pocne sa radom u kuci, pa zavrsim svoj posao i nastavim sa radom.Mnogo ga volim ali ne vidim svoj zivot ovako. Rekla sam mu sve ovo, i momak je svestan svega rekao je da cim zaradi da cemo da se sredimo, medjutim kad god prica o tome kako ce da zaradi, njegovi roditelji pocinju sa svojim zahtevima. Ne znam sta da radim, umorna sam, tuzna, ne znam sta da radim.Da napomenem da sam pricala sa momkom o svemu, mir mi traje nedelju dana i opet imam gomilu nekih obaveza oko kuce. Ovde nemam drugarice, ne druzim se i ne izlazim. Moj zivot se sveo na poslove u kuci. Volim svog momka jer je divan covek pre svega, smatram da je neozbiljan i da ako se vratim svojoj kuci mogu da se pozdravim sa vezom. Imam 28 godina i ne znam sta da radim. Ne zelim da odustanem jer nisam neko ko odustaje.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Poštovana,

Verujem da u kući i oko kuće ima mnogo posla. U vezi sa tim postavlja se pitanje podele posla. Da li imate utisak da na vas pada veći deo posla nego na ostale članove domaćinstva? – to je nešto što nisam uspeo da shvatim. Ako je to tako i ako ste odlučili da živite tamo, onda ćete ili prihvatiti stanje ili tražiti sastanak članova domaćinstva na kome će se razgovarati o preraspodeli posla. Najzad možda možete i angaživati spremačicu da vam pomogne, jer će, s vremenom, zbog stranje njegovih roditelja, verovtano sve veći deo posla padati na vas.
Dakle ako ste tu gde ste biće potrebno ili da trpite ili da u svojoj novoj porodici gradite svoju pozicju. Rezultate dogovora treba napisati na papir, tako da ih je moguće uvak ponovo pročitati, pošto ih se ljudi sećaju na različite načine.

U kolko Vi i vaš momak skupljate novac da se odselite, ne razumem šta znai da tada “njegovi roditelji počinju sa svojim zahtevima”. Ako ste se vas dovoje saglasili, da li ste se dogovorili kolko novce ćete dovajati za taj prijekat, kod koga taj novac stoji (na čijem rečunu)… Da li ste razgovarali o rokovima…

Ako kažete da sa nnjim imate dobru komuikaciju, onda je to možda karta na koju bi ste mogli odlučnije da igrate, sa janim, pisanim dogovorima, rokovima… Ipak stičem utisak da vaš momak i nije spreman da napusti domaćinstvo svojih roditelja. Možda mu je potrebna podrška da u vezi sa tom stvari bude iskren, rekao bih pre svega prema sebi, da bi ste Vi onda mogli da vidite šta ćete.

Srdačno,
Nikola

)