Da li sam depresivna? 2018-09-22T20:19:35+00:00
admin Staff asked 4 years ago

Pozdrav, htela bih da vas pitam : skoro sam raskinula dugogodisnju vezu i ne osecam se nista posebno lose zbog toga,cak mislim da sam se na neki nacin rasteretila i osecam se normalno (raspolozeno) ali desava mi se da pri pomisli na neke dogadjaje iz nase veze (koji mi se odjednom jave ili me nesto asocira na dogadjaj) koje sam jako zelela ili na zvuke neke nase pesme (i ako ja to ne slusam vec slucajno cujem) naprasno bez najave pocnem da placem i rastuzi me to secanje na odredjeni trenutak. Interesuje me sta to znaci jer mi se tako nesto prvi put dogadja,msm da ne bih mogla da to iskontrolisem gde god se nasla jer dolazi odjednom sa jakom emocijom.isplacem se i posle nekog kratkog vremena nastavljam sasvim normalno sa aktivnostima.Molim vas za odgovor i hvala unapred.Veliki pozdrav !

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

Poštovana,

Seta ili čak i sreća koja se mogu javiti kada nas nešto asocira na lepe trenutke bivše veze su sve samo ne psihološki problem ili neko poremećeno stanje svesti. To je znak da osećate i da sva Vaša iskustva sa bivšim partnerom za Vas imaju neki značaj, te da ispunjavaju Vašu dušu.

Nakon završetka veze, ma koliko taj raskid prošao mirno i ma koliko mi bili spremni da krenemo dalje, ipak stara iskustva ne možemo izbrisati jednim potezom gubice i zauvek zaboraviti, ona će uvek ostati deo nas kao tragovi u duši koji su jednom bili značajni i jaki, a koji sada samo ostaju podsetnik naše prošlosti.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)