Депресија ,губитак воље 2020-10-20T12:03:58+00:00
Forum Život PitaCategory: Depresija, Zastoj, loše Raspoloženje...Депресија ,губитак воље
Азра asked 4 years ago

Добро вече , чини ми се да одувек имам проблем са депресијом иако никад нисам потражила стручну помоћ , прво због стида како рећи незнанцу своје тајне а друго због финансија елм…Имала сам тешко детињство отац је тукао мајку повремено,после више година, и рата(1995) све се то стишало сад живе нормалним животом имају унучиће и брину о њима…Ја никад ником то нисам рекла јер кроз живот за сада нисам нашла никог коме би се поверила иако имам мужа о двоје добре деце …Проблеми настају јер ми је све кад се погледа споља идеално, муж фино зарађује ,добар је човек, деца добра само ја тонем у души…Задња 3 месеца има дана кад не излазим из куће (деца буду код свекрве тад),лежим , плачем, бесна сам, не видим никакву трунку наде живота у себи ,за пријатеље сам увек ту кад им је лоше а чим им крене то се прореде виђења и дружења, што ми додатно убија вољу за дружењем.Муж ми је добар али као да ме не разуме по њему ја имам све и само се жалим…Већински део дана ради а ја сам сама кући (и незадовољна), повремено имам анкцијозне нападе и због њих се не усуђујем на неке више кораке, некако сам се ушушкала у својом монотонији и пропадам све дубље и дубље , а спаса ни излаза нигде. Овај пут јако тешко налазим вољу за живот , за сада само брига о деци ме чини живом , мислим да су они моја задња потпора да не пропаднем у тај понор све дубље.На изглед ја имам све , брак,здраву децу,стан,солидне финансије ,и кад то све скупим ја тешко нађем неког ко би ме разумео , онако истински…Како се налази воља за животом?Како разбистрити ум да могу да донесем неку одлуку већу а да се не покајем после неког времена ?🖤

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 4 years ago

Poštovana,
Možda je smisao vašeg raspoloženja u tome da vas podrži da prihvatite da je život to što jeste. Možda ste, na dnevnom nivou, slabo u kontaktu sa svojim autentičnim potrebama, skriveni iza naslaga predstava “šta i kako treba”. Možda u vama leži velika tuga koja ne nalazi način da izađe kao iskreno i jasno osećanje i koja vas je odvojila od života, pa kao da ste sami na ostrvu.
Kako se nalazi volja za životom je pitanje koje život čini smislenim. Šta je život ako ne potraga za odgovorom na to pitanje i to potraga koju svako od nas mora živeti sam. Kada bi bilo moguće da vam ja dam odgovor na to pitanje u čemu bi bio smisao vaše potrage za životnim smislom?
Srdačno,
Nikola

)