bracni problem 2013-12-16T15:28:35+00:00
asked 10 years ago

Pre 5 godina sam prevarila muza.Mislila sam da se u zivotu to meni ne moze desiti.Porodica mi je na prvom mestu.Imala sam 35 godina .I od tada se moj zivot pretvorio u pakao. Samo bog zna koliko sam se pokajala .Nismo se razveli muz mi je navodno oprostio verovatno zbog dece.Gledajuci sada mislim da bi lakse podnela razvod nego o mucenje.Nece da nigde idemo zajedno, ne mogu u prodavicu otici da se ne pita gde sam..Nikako ne mogu da povratim poverenje, znam da to nije lako ali proslo je 5 god.Ja se maximalno trudim ali ne znam koliko cu izdrzati.Kroz koji sam pakao prosla drugog muskarca u zivotu ne bi pogledala.Ali I ova strepnja kako je on raspolozen ubija.Kako da se postavim, da se pravdam vise nemam snag

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 10 years ago

Poštovana,

Izvinjavam se što ste dugo čekali odgovor.

Ako dobro razumem, Vi nosite osećanje krivice zbog toga što ste uradili, a vašam suprugu je to opravdanje za neke oblike ponašanja koji za vas nisu prihvatljivi. Izgubio je poverenje i sada vas time uslovljava.

Nije ne moguće da je u dubokoj osnovi njegovog ponašanja strah da će vas izgubiti, odnosno želja da se osigura, da sačuva brak. Činjenica da je prešao preko svega govori da mu je stalo do vas. Ipak, izgleda da vam suštinski nije oprostio i da je ono što se dogodilo za njega još uvek veliki problem i da su njegovi strahovi još uvek veliki.

Kažete da je vaš život od tada pakao. Ja ne znam šta to za vas znači, ali je moguće da vas vaš suprug time zapravo gura od sebe i da će na kraju izdejstvovati upravo ono čega se plaši, a to je da ga napustite.

Njegovo ponašanje, kakvo god daje, samo je dlimično u vezi sa vašom prevarom. Taj događaj je bio okidač snažnih unutrašnjih procesa korz koje se pojavljuje njegova tamna stana da tako kažem. Ljubav koja je vašoj vezi stvojstvena sada ima zadatak da vas i njega razvija dalje, tako što će mu pomoći da se suoči sa svojom tamnom stranom i da se bori sa njom. Mislim da je veoma važno da o svemu ovome razgovarate i ako je moguće otpočnete bračnu terapiju. To su načini da se borite da svoj brak i verovatno su u vezi sa vašim razvojem.

U suprotom pre ili kasnije moraćete da se sretnete sa teškom odlukom, da li želite da idalje živite na ovakav način. Svako imate pravo da se preipitujete.

S poštovanjem, Nikola

)