Saša Brita – biografija 2022-12-07T12:48:56+00:00

Saša Birta – Psiholog – Psihoteraput

Rođen sam 1976 godine u Vršcu. Završio sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u
Beogradu. Radim 15 godina u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu. U početku sam radio na poslovima vaspitača u domu za decu bez roditeljskog staranja, dok nešto više od 11 godina radim na poziciji psihologa. Aktuelno sam pored psihologa u domu, angažovan i kao savetnik u Savetovalištu pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine i supervizor u jednoj od radnih jedinica Centra. Smatram da je pored formalnog psihološkog obrazovanja i edukacije iz geštalt psihoterapije, radno iskustvo u radu sa ranjivim i osetljivim kategorijama dece i omladine od ogromne važnosti u mom formiranju kao psihoterapeuta.
U Geštalt studiju Beograd, diplomu psihoterapeuta sam stekao 2018 godine. Imam višegodišnje iskustvo u radu sa klijentima, kako na poslu, tako i u privatnoj praksi. Učestvovao sam na više Kongresa dečijih psihijatara-DEAPS, gde sam izlagao svoje radove. Redovno učestvujem i izlažem radove na stručnim savetima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.
Susret sa geštaltom psihoterapijom je bio spontan i neobičan. Iz ove perspektive gledano, Geštalt je prvo našao mene, a potom sam i ja tražio i pronalazio dobre forme iskustva, kako u privatnom životu, tako i u praksi psihoterapeuta. Osećam neizmernu zahvalnost svojim učiteljima i kolegama. Nastojim da svoje klijente podržavam na putu povezivanja odvojenih fragmenata životnih doživljaja, kroz prihvatanje onoga što jeste. Mir sa sobom i drugima je cilj takvog zajedničkog puta. Sebe vidim kao ozbiljnog i temeljnog u radu i pristupu. Klijenti me opisuju kao prisutnog, zainteresovanog i pažljivog.
U slobodno vreme volim najviše da šetam. Kažu da sam u mladosti bio dobar fudbaler. Sportske aktivnosti sam zamenio pasioniranim čitanjem psihološke, filozofske i duhovne literature.
Srećno sam oženjen. Imam troje dece.

Tel.Kontakt 064 293 11 86

e-mail: sbirta@gmail.com

Diplome : Filozofski fakultet Beograd
Geštalt Studio Beograd – EAGT

Comments are closed.