Sanja Kričković

Psihoterapeut pod supervizijom

Beograd

Sanja Kričković bila je edukantkinja AGP-a od 2019/2020 do 2023.

Po osnovnom obrazovanju bila je diplomirani pedagog i psihoterapeut pod supervizijom.

Njena priča o želji da pomaže ljudima datira iz vrlo ranog detinjstva, dok je još uvek nesvesno, otkrivala da nešto u njenom mikrosvetu nije u harmoniji i da je često njeno biće bilo propraćeno dubokom anksioznošću.

Godine potrage, ličnih teorija za koje niko ne zna, dalekih usamljenih putovanja u gužvi ljudi i samoće koja se pamti, osvestila je istinu koju je do kraja živela – svuda sa sobom vodimo sebe.

Geštalt psihoterapija potvrdila je ono u šta je oduvek verovala: Život se dešava ovde i sada, a trenuci prihvatanja sebe su novi početak, bez obzira na to da li smo na najlepšoj plaži, u prohladnoj, usamljenoj sobi bez sna ili na psihoterapeutskoj seansi.
Prihvatajući, mi zapravo dopuštamo promeni da se desi.  Negujući dete u sebi i kroz terapije, postajemo bliži sebi i dozvoljavamo sebi da zakoračimo u svet u kom smo sigurni i zaštićeni.
Pisala je poeziju, obožavala je prvi gutljaj jutarnje kafe, a svakodnevno je beležila svoje misli – ponekad čak i na parčetu salvete.

Živela je u Novom Sadu, a psihoterapiju je radila uživo u Beogradu i online.

Preminula je posle teške bolesti 2023. godine u Novom Sadu.

Sanju pamtimo kao vedru i nasmejanu osobu, velikog druga i čoveka koji je uvek bio spreman da pomogne. Uvek će živeti u našim srcima i biti deo naše škole.

2023-10-23T10:03:37+00:00

About the Author: