zaljubljena u profesora? 2018-01-14T14:59:18+00:00
asked 4 years ago

Hm. Ovako, kada sam bila u srednjoj skoli svidjao mi se moj profesor srpskog jezika. Zbog njega sam se i odlucila da studiram taj jezik. na fakultetu sam imala dve veze od po godinu dana. Trenutno sam sama (vise od dve godine) Sada imam 25 godina. Od ove skolske godine sam pocela da radim kao zamena u svojoj srednjoj skoli. I naravno, radim sa svojim profesorom koji sada ima oko 39 godina. On je ozenjen. Ali kada sam ga opet videla shvatila sam da mi se on i dalje jako dopada i pocela sam da razmisljam o njemu. Evo vec peti mesec mi je samo on u glavi i ne znam sta da radim. Kada mi se obrati, a cesto razgovaramo, ja jednostavno pozelim da mu sve kazem, ali onda shvatim da on ima zenu. Cula sam da im u braku nije bas najbolje. Jedna koleginica je samo dosla i to mi je rekla. On je jako fin prema meni, deli mi savete… shvatam da on to radi jer mi je kolega ali opet sa druge strane se i nadam da on zeli nesto vise od mene. Nisam ruzna, visoka sam oko 174cm, i jedan mladji kolega me je pitao da izadjemo, ali ja jednostavno ne prestajem da mislim o svom bivsem profesoru i mastam o nama. Sta da radim? Zamena cu biti u toj skoli do kraja juna. Da li jednostavno da zaboravim sve?

Branka replied 2 years ago

Gospođo razgovarajte sa njim ,recite mu da ste zaljubljeni u njega od srednje škole,ali mislim da će reći da je oženjen kao što i jeste.Jednostavno ako ste samo zaljubljeni u njega možda vas i prođe to .Nemojte mnogo da pričate jer ja mislim da ćete se možda ako budete bili na distanci neko vreme,ta zaljubljenost prestati,i da ćete sa njim razgovarati i gledati ga kao i sve kolege.

)

2 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

Nisam psiholog, ali da ti dam jedan životni savet. Zaboravi tu priču. Veza sa oženjenim muškarcem daje više bola od nestrpljenja koje sad osećaš. To je začarani krug u kome svi pate.

)

Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

Poštovana,

Čitajući Vaše pitanje, ostajem sa utiskom da od nas tražite dozvolu da pokušate da stupite u vezu sa Vašim bivšim profesorom, te da bi Vam takva dozvola možda umanjila odgovornost pred za Vas bitnom temom. Kako je to za Vas da se nalazite ispred možda Vama teške odluke? Kako je za Vas da možete načiniti pogrešnu odluku i izgubiti priliku? Kakvo je Vaše iskustvo sa donošenjem odluka? Kakvo je Vaše isksutvo sa pogrešnim odlukama i gubicima koje takve odluke mogu doneti?

Srdačno,
Ognjen Vukotić

Branka replied 2 years ago

Gospođo razgovarajte sa njim recite mu da ste zaljubljeni u njega od srednje škole iaoko nisam psiholog proverite kako će reagovati i šta će vam reći na to.

)