volim-je 2021-08-30T09:49:02+00:00
Forum Život Pitavolim-je
Anonymous asked 12 months ago

Poštovani, dugo vremena se dopisujem sa jednom devojkom, nismo se videli, to je virtuelna ljubav,ali vrlo osećajna.
Ona je dosta nepoverljiva i izbegava susret samnom, juče me blokirala na svim mrežama jer je iznela neke argumente koi nisu validni i to je u meni izazvalo burnu i emotivnu reakciju, poslao sam joj dve video poruke u koima sam bio vidno slomljen.
Rekla mi je kako neće doći, da me se plaši, a stvari su banalne. Ta moja reakcija je bila uznemiruju za nju. Bila je na poslu i napravila određene greške gde su je zbog toga udaljili sa posla. Od tada sam blokiran.

Den replied 12 months ago

Ja nisam psihoterapeut, ali možda mogu da iznesem neko svoje iskustvo 🙂
Koliko god mislio da je nemoguće ili da je teško, neophodno je da zamisliš Vaš odnos, iz njene perspektive. Ti svoju priču itekako dobro znaš, kao što ona zna svoju. Međutim, ukoliko ti smatraš da je nešto “banalno” nije nužno da i ona smatra da je to za nju banalno. U pitanju su, možda, drugačiji doživljaji ili pogledi na svet, što je opet, samo po sebi u redu, ukoliko ne povredjuje nikog. E sad, u online odnosima uglavnom dolazi do brzog zagrevanja, ali i brzog hladjenja. Da, osećaj da nekig poznaješ ceo život, da je to to, da te je krenulo je zaista izvanredan i vredi doživeti tako nešto. No, takav osećaj je uglavnom napravljen od naših potajnih želja i mašte. Dakle, ti si taj koji je kroz svoje želje, u njoj video osobu, koja je idealna za tebe. To su uglavnom ljudi koji u sebi nose ono famozno “nešto”, ali ne bi oni i nosili to “nešto” da mi ne primećujemo to “nešto”. Dakle, mi sami stvaramo i kreiramo. I uglavnom je taj osećaj tokom novih online veza jači, jer ne možemo da vidimo nečije loše strane. Vidimo one koje mi selektujemo, ali ne i one koje se tiču navika, naravi i tome slično. Do kulminacije je došlo, možda, zbog toga što si želeo da se konstantno čujete ili zato šro si reagovao ishitreno. Ako bi, na primer, razbio čašu, za tebe bi to bila obična staklena čaša koja brza puca i čijim lomljenjem si iskalio bes, međutim druga osoba u tom postupku može da vidi bes, agresiju i šansu da bude ugrožena, što, složićeš se, nije toliko privlačno. Zato je neophodno vreme, u kojem obe strane upozmavaju svoje dobre i lose strane, kao i razloge zasto je uopšte i doslo do losih strana.
Suma sumarum, pravljenje lažnih profila i dodavanje nje sa njih, kako bi se uopšte postigao ponovni kontakt, može samo pogoršati stvari.
Sada je pusti, ako nekog zaista poštujemo i cenimo, pustićemo ga i dati mu dovoljno vremena da procesuira neke stvari i situacije.

)

1 Answers
Ivan Blond Staff answered 12 months ago

Poštovani,
Često su naše virtualne ljubavi ostvarenje nekih naših fantazija i potreba, a zapravo u realnosti nema prostora za potpun odnos sa tom osobom i stvarno ispunjenje.
Nisam siguran da je za nas prirodno i zaista ispunjavajuće da budemo u virutelnom odnosu na neke duže staze, jer smo mi bića kontakta. Između ostalog i fizičkog. Takođe, u virtuelnom odnosu ne možemo zaista upoznati osobu i znati da li nam odgovara.
Iz vaše poruke ne mogu tačno zaključiti šta se desilo da vas prvobitno blokira, ali očigledno je za nju lično to bilo nešto što joj je smetalo ili joj nije odgovaralo.
Ono što je vama banalno, osobi sa kojom komunicirate može da bude drugačije zbog neke njene lične psihološke pozadine. Treba možda pokušati i sagledati stvari i iz tog ugla.
Možda je sada najbolje da pustite da stvari odleže, smire se. Ostavite prostor i sebi i njoj da se to procesuira. Pa u nekom trezvenijem stanju, ukoliko bude želela, ona će vam se javiti i tada možete racionalnije razgovarati.
 
Ivan Blond

)