Telefonn :/ 2013-12-04T15:53:01+00:00
asked 8 years ago

Imam 16 godina i jedan po meni ogroman problem…
Skoro sam upoznala jednog decka,videli smo se par puta i poljubili.Posto nismo iz istog grada,sada se ne vidjamo samo se svakodnevno dopisujemo na fejsu,on ima moj broj i ponekad me zove da pricamo.Problem je u tome sto ja jednostavno ne mogu da skupim hrabrosti i javim se na telefon,sigurnija sam kada se dopisujemo,tada ako nemamo o cemu da pricamo,uvek postoji smajli,a kada bismo pricali preko telefona i zacutali,mislim da bih od blama ili cega vec sigurno odjednom spustila slusalicu,sto mi se i desilo..On mi se mnogo svidja,trebalo bi da se vidimo kada ja dodjem kod njega u taj grad,i zaista bih volela da ostanemo u kontaktu,ali plasim se da cu ga odgurnuti od sebe tako sto stalno odbijam pozive,trazim izgovore da ne mogu da pricam,u retkim situacijama kada pricamo,jedva cekam da prekinem vezu…Ne znam,ne znam sta da radim…U poslednje vreme poceo je da pominje kako bi voleo da spava sa mnom,meni bi to bio prvi put,i jos razmisljam sta da radim.Kada se dopisujemo na tu temu imam vremena da smislim korektan odgovor,ponekad pitam sestru sta da mu odgovorim,a kada bi smo pricali preko telefona ne bih znala sta da mu odgovorim na te glupe perverzije,a da ne ispadne smesno. Jednostavno telefon plus ja,ne pije vodu . Mogu da pricam sa drugaricama i bliznjim,ali sa nekim deckom,nikako.Ne znam zasto.Nije mi problem ni da se vidimo ni da se dopisujemo,ali kada mi zazvoni telefon i vidim njegovo ime jednostavno poludim.Ne mogu da se javim,to je jace od mene,ponekad mi se cini da mi glas smesno zvuci preko telefona,da cu se izblamirati,spetljati,necu znati sta da kazem,to preovlada i pustim da odzvoni do kraja ili odbijem poziv.Sto je najgoree mnogooo se iznerviram posle toga budem besna na sebe sto ne mogu da prevazidjem taj problem i sto guram decka od sebe samim tim sto ne zelim da se javim na tellefon.Sigurno misli da sam neka retardirana lujka,ili da mi jednostavno nije stalo,ali nije takooo.Ponavljam decko mi se mnogoo svidja,i sve super funkcionise,dok me ne nazove :'( Zaista bih volela nekako da ga zadrzim pored sebe,ali pitanje je dana kada ce dici ruke od mene…
Svaka pomoc bi mi dobro dosla,hvala unapred 🙂

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 8 years ago

Zdravo!

Nije neobično da su naši prvi koraci nezgrapni i nespretni, pokgotovo kada je tako veliki ulog u pitanju.

Potpuno sam međutim siguran da dečko o kome govoriš ne bi neku tvoju nespretnost uzeo ozbiljno za obzir. Naprotiv, savršene niko ne voli, kada nam je neko sinpatičan onda nam bude sinpatičan i sladak i način na koji je spetljan ili na koji ispadne smešan. Sasvim sa siguran da razgovori preko telefona tu ništa ne mogu da pokvare.

najzad ako si mu se dopala to znači da u tebvi vidi nešto što ga privlači. Siguran sam da si i sama svesna nekih svojih kvaliteta. Dozlovi mu da ih polako otrkije.

S poštovanjem, Nikola

)