Sin gleda gej pornografiju 2020-12-27T22:30:06+00:00
S asked 4 years ago

Poštovani,
Moj sin, koji ima 14 godina, uvek se radije družio sa devojčicama. Kad je imao oko 9 godina, oblačio je moju odeću, jako voli da crta žene i da ih doteruje koristeći neke aplikacije… Uvek je bio bliskiji samnom nego sa ocem. Pre izvesnog vremena sam primetila da je pubertet uzeo maha, malo se povukao u sebe, postao razdražljiviji, loše spava i kao da stalno oseća neku krivicu. Pre neki dan sam želela da potražim neku  informaciju na njegovom telefonu, jer je moj bio ugašen, i primetila sam sadržaje koje je on gledao… Malo je reći da me je to jako uznemirilo…Bili su to razni smimci gej muškaraca seksualnog sadržaja. Žao mi je što on seks gleda iz tog grubog ugla, bojim se da to može da mu iskvari percepciju, ne znam ni odakle mu to? Ne znam kako da razgovaram sa njim o tome? Ne znam da li to znači da je on gej? Kad god njegov otac, ili ja, pokušavamo da pričamo sa njim o seksu i damo neke savete, užasno je uznemiren i ne želi ništa da čuje… Mi stvarno nismo bili neki puritanci, nikad se nismo skrivali, a on je po ovom pitanju jako zatvoren. Stvarno sam u dilemi kako da postupim, a s druge strane bojim se da na internetu može naći puno toga uznemirujućeg sadržaja što može da napravi veliku štetu… Hvala unapred na savetu.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 4 years ago

Poštovana,
Vaš sin se verovatno plaši da ne biste mogli da prihvatite da je on gej. Šta Vi mislite, ako se toga plaši, da li je njegov strah opravdan?
Takođe, verovatno se stidi da ga vidite kao nekoga koga uzbuđuje grubost u seksu, a možda ga to i samog plaši i zbunjuje. Možda mu je važno da od vas sakrije ono što ga i samog brine, naročito ako to brine i plaši i Vas.
Na internetu je već verovatno video sve što ga je interesovalo i možda bi vaš fokus mogao da bude na njegovoj bezbednosti (da li se i kako se čuva, s obzirom na naivnost u njegovim godinama).
Na Vašem mestu mene bi zanimalo da li se dopisuje sa nepoznatim osobama i kako se štiti. Interesovalo bi me da li je svestan da ne može znati da li je stranac dobronameran.
Bilo bi mi važno da mu nedvosmisleno stavim do znanja da ga bezuslovno prihvatam, ma kakav da je, da mi je jedino važno da se ozbiljno čuva i da može na mene da računa u svakom trenutku i ma šta da se desi.
Srdačno,
Nikola

)