Problem sa mislima i masturbacijom 2020-09-13T10:18:54+00:00
Forum Život PitaCategory: QuestionsProblem sa mislima i masturbacijom
Anonymous asked 11 months ago

Postovani narode, imam 17godina uskoro sam punoletan medjutim imam jedan “sitan problem” ako mogu tako da ga nazovem, gde imam zelju da prestanem sa masturbacijom, moja dugotrajna devojka je isto primetila da imam taj problem i pokusavam da ga sredim ili ti smanjim ali mi ne uspeva. Problem je u tome koliko ja god imao ogromnu zelju da prestanem za time isto toliko imam i zelju i da masturbiram i svestan sam da je problem u meni a pocela je ta masturbacija da mi smeta u potpunosti i ne znam sta da radim.
Drugi problem je takozvane “Intuisive thoughs” ili ti Vam misli koje ne zelite da imate, na primer kada sam poceo da se zabavljam sa devojkom moje misli su konstantno bombardovale sa RASKINI RASKINI i jos neke bolesne stvari koje ni ne volim a niti zelim da imam na pameti i dan danas imam te misli samo sto sam vise kao okej to su opet te misli nastavi da radis sta si zapoceo i tako u krug ali nekada stvarno znaju i meni da zasmetaju i zanimalo bi me da li postoji odredjena terapija za to ili je to sasvim normalno u ljudskom mozgu

Hvala Vam puno,

S postovanjem,
Anonymous

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 11 months ago

Zdravo!
Prvo na šta bih te pozvao da razmisliš je, zašto misliš da je to problem. Dečaci u tvojim godinama često masturbiraju bar dva puta dnevno a nekad i po pet pa i više puta. Dakle prvo pitanje je zašto je to za tebe problem.
Drugi problem, prisilne misli, zaista može biti neugodan. Važno je da znaš da ih gotovo svi imamao. One su obično u vezi sa našim strahovima i našom potisnutom agresijom. Ako bi probao da budeš jasniji i direktniji u komunikaciji, da se iskrenije i autentičnije pojaviš, da drugima češće pokažeš kako se osećaš, verovatno bi prestale.
Evo i jednog mog teksta na tu temu:

Srdačno,
Nikola

)