problem-sa-majkom-mog-decka 2021-10-25T21:54:42+00:00
Ana asked 3 months ago

Poštovani, u vezi sam sa momkom skoro 5 godina. Oboje radimo duže od godinu dana i polako postajemo svoji ljudi. Imam ogroman problem sa njegovom majkom, koja me nije prihvatila, od starta govorila kako joj otuđujem sina, nakon čega sam se ja udaljila od nje i u poslednje dve godine nisam imala nikakav kontakt sa njom. U poslednjih nekoliko meseci me uznemirava porukama, vređa i preti. To je krenulo otkako se posvađala sa sinom zbog nekih para (uopšte nema veze sa mnom). Dečko je prekinuo kontakt sa njom, odselio se iz zajedničkog doma, ali se njeno maltretiranje samo pogoršalo. Njegova majka mene okrivljuje za sve probleme u njihovom odnosu i piše mi strašne poruke koje me veoma uznemiravaju. Dečko kaže da je oduvek imao problema sa njom, još kao dete. Šta da radim, očajna sam, volimo se mnogo, nikakvih problema u vezi nemamo osim ovog. Mlada sam ali mislim da ne mogu sebi da biram ovakav život pun trzavica, pogotovo što znam da ništa od ovoga nisam zaslužila. Potražila bih pomoć, razgovarala sa nekim, ne znam kome bih mogla da se obratim? Loše spavam, slabo jedem, uveče se tresem kada legnem u krevet, osećam neki veliki teret i nemir.

)

1 Answers
Ivan Blond Staff answered 3 months ago

Poštovana,

Reklo bi se da je u ovom prethodnom periodu, koji je period separacije za vašeg dečka i majku – došlo do zastoja i teškoća sa majkine strane. Očigledno je da iz neke, verovatno nesvesne motivacije, majka pokušava da vas “odgovori” od odnosa sa njenim sinom.
Savetovao bih vam da ostanete ljubazni prema njoj koliko je moguće i da njihov odnos prepustite njima dvoma.
S obzirom da nemate drugih problema u vezi, i iako je prirodno da vas do neke mere uznemiravaju poruke koje su kako kažete – strašne, možda bi najbolji pristup bio da pokušate da razumete i sebe i svoje reakcije u svemu tome i nađete neki konstruktivni način da ih prevladate. I samu situaciju.

U tom procesu, naš psihoterapeut tim i ja smo vam na raspolaganju.
Možete mi se javiti na email: ivanblond.ryoho@gmail.com

Srdačno,
Ivan Blond.

)