Postovani, 2020-04-18T10:43:48+00:00
Daca asked 4 years ago

Postovani,
Mi smo roditelji jedne devojcice koja ce za 3 meseca napuniti 2 godine.Cini se,od kad se rodila je je jako teska za gajenje.Sve faze koje postoje u periodu do sad je imala.Nasi zivci i strpljenej su skroz na kraju.Znamo za fazu tantruma ali to je kod nje pocelo od 1,5god .Ja ne znam sta da uradimo vise sa njom..Sve sto se uradimo ne valja.Svakog dana kma neku novu fazu histerije i bezobrazluka,od zacenjivanja kuci,napolju kad treba da krene kuci,kad joj se nesto ne da,kad treba da spav,kad se igra ako joj nesto ne ispunis ona oper vristi i tako u nedogled..To traje svaki dan asad je dostiglo vrhunac.Pocnem.i ja da placem jer stvarno vise ne mogu.Razmisljam.gde da je vodim na ispitivanje ,svasta mi pada na pamet.Sve ostalo ,zdrvstveno,razvojno je ok i nema nikakvih smetnji.Samo ne hnam da li nesto pogresno radimo.Ne dozvoljavamo joj ono sto ona insistira,nismo je razmazili ,ukazujemo joj na sve sto je lose,dobro..Nece ni sa tatom da bude,samo postojim ja .Nemamo pomoc od nekoga da je nekada pricuva,sve sami radimo.Molim.vas za odgovor kako da prevazidjemo to .Da li je to normalno uopste,kad se ta faza zavrsava i da li mi treba nesto drugacije da radimo.
Hvala unapred.
 
 

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 4 years ago

Poštovana,
Zapravo uloga roditelja je nešto veoma zahtevno i siguno pravite bezbroj grešaka kojih niste ni svesni. Neke od njih je moguće otkriti ali ih nije lako ispraviti, jer to zahteva valiku disciplinu i rad na sebi. Dobra strana tog osećaja da više nemožete da izržite je što vas može naterati da se ozbiljno bavite sobom.
Imajte u vidu i da je ovaj svet, kako smo ga napravili, sve samo ne prilagođen deci, i da ljudi kao tekvi decu ne vide niti o njima zaista brinu tako da naši mališani žive u za njih potpuno neprodnmim uslovima u kojima je prodno da se osećaju veoma frustrano. Nešto slično najzad važi i za nas.
Nazad to su nekad proto plače godine u kojima šta god na pokušate možda neće dati rezultat, ali o svemu tome je nezavalno govoriti bez detaljnog istraživanja.
Srdačno,
Nikola

)