postovani 2021-03-22T09:02:04+00:00
Anonymous asked 4 months ago
  • Imam uzasan strah od smrti vec mesec dana..porodila sam se po cetvrti put pre 2 i po meseca.strah od prolaznosti zivota,zasto umiremo i odlazimo u vecnost.strah zasto necu postojati vise i cemu onda zivot ? Zivot nema smisla jer sta god radila svakako cu umreti. To je toliki strah da se tresem i povracam i placem..i non stop grlim decu i ljubim ih jer ih necu videti jednom nikad vise..opsesivne misli non stop sta god radila.ometaju me da brinem o deci normalno o kuci… Psihijatar mi je dao anti dep.Pakston 20 mg..pijem ga tek drugi dan.znam da mu treba bar 2 ned da pocne da deluje..inace pila sam eliceu i ksalol 4 god zbog panicnih napada i straha da idem bilo gde sama..prestala sam sa tim kad sam.ostala trudna znaci pre 11 mes… Ovo stanje me ubija molim Boga sa ne poludim..takodje se plasim sta ako umrem sad ili ako muz umre ako se deci desi nesto…sve u svemu samo smrt.😔

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 4 months ago

Poštovana,
 
Čovek koji ima četvoro dece živi večno. Živi kroz njih i kraz njihovu decu i kroz decu njihove dece…
 
S druge strane čovek koji ima četvoro dece, već je prestao da živi, jer njegov je život u služenju drugima. Verujem da nije lako nositi to breme.
 
Vaši strahovi su sigurno veoma neprijatni, ali nisu opasni, nećete poludeti. Strpite se još malo dok terapija ne počne da deluje i pokušajte da, ako je ikako moguće, malo više brinete o sebi i pozovete druge da vam pomognu i da malo više brinu o vama.
 
Srdačno,
Nikola

)