Pomoc 2018-03-30T21:52:54+00:00
asked 3 years ago

Imam 18 godina, uskoro cu 19. I imam problem sa tim sto sebe ne pronalazim ni u cemu. Sve previse analiziram, da li je nesto sto radim dobro ili lose,postala sam sva usporena, depresivna i vec je pocela da me boli glava od tolikog razmisljanja koje mi nista dobro uglavnom ne donosi. Izadjem sa prijateljima u neki klub dvaput mesecno, shvatim da slusam istu muziku koju sam slusala i pre 4 godine i iako sam otisla tamo sa puno ocekivanja,vratim se kuci uzasno smorena. Svesna sam i da je muzika koju slusam nekvalitetna, i da sam i sama dosta tunjava, tupava i nezainteresovana za razgovor sa drugima i za zivot uopste, da nisam bas dobra osoba, da volim i da iskoristim druge i da budem hladna prema njima, i da ih ogovaram.. Vise puta uhvatim sebe kako zapravo volim da radim lose stvari, da iskoristim nekog ili da mu dodelim neki lazni kompliment… Nisam oduvek bila takva, ranije sam uzivala u svemu sto radim i sve mi je nekako imalo smisla.. Sada to vise nije slucaj, dosla sam do te neke faze kad se pitam zasto ja uopste treba da budem dobar covek, da li je ista vredno mog truda kako bih uspela da ukrotim to zlo u sebi… Bas me muce sva ta pitanja, razmisljala sam i o samoubistvu al uspem nekako da potisnem te misli i kazem sebi kako bi to bio vrhunac moje sebicnosti, i kako god postojanje je u svakom slucaju lepse od nepostojanja ali ne drzi me to dugo.. stalno se vracam na to i mislim da cu na kraju da prsnem skroz…

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Zdravo!

Dakle svena si da ti je život postao tesan, što je za tvoje godine sasvim prirodno. Sad još samo vidi kako možeš da ga proširiš, kako možeš da uneseš novine.

Što se dobrote tiče, po ovome što si opisala ne bih rekao da si mnogo različita od drugih, samo što drugi ovo o čemu ti pišeš sebi obično neće da priznaju.

Nikola

)