Pomoc 2017-11-13T18:04:43+00:00
asked 4 years ago

Postovani, Vama se ovim putem obracam jer smatram da je ovaj problem narocito psiholoskog karaktera. Naime, prije nekoliko dana mi se dogodila erekcija tijekom seksa sto je sasvim normalno, ali nedugo zatim erekcija je totalno popustila i nije vise ni bila postignuta. Od tada se bojim za bilo koji sljedeci odnos jer ne mogu izbaciti iz glave to da ce se dogoditi i ovaj put. Nekada bude sasvim normalno, no nekada jednostavno ne ide . U zadnje vrijeme se dogadja stalno. Zbog toga mi se stvaraju i problemi u vezi jer moja djevojka koliko god se trudila da mi vjeruje gubi samopouzdanje. Molim vas za pomoc i konkretan savjet!

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

Poštovani,

Veoma često je, navedeni problem, samo simptom nekog većeg problema, koji može biti daleko iza naše svesnosti ili sa kojim možda nismo u kontaktu.

Pod time podrazumevam naše strahove vezane za seksualni odnos, za vezu sa našim partnerom, za našu budućnost, za verovanje drugima, itd. Pokušajte i vi da osvestite te procese kod sebe, odgovarajući sebi na pitanja idući od širih ka užim, npr: Šta je za mene intimnost? Da li se bojim intimnosti? Ukoliko osetite da ipak to nije istina, možda možete da pokušate da vidite da li Vas nešto plaši u konkretnoj vezi? Da li se bojite da će Vas devojka napustiti? Ostati trudna? Da li osećate da ne biste želeli da ostanete sa njom? Da li vidite Vašu budućnost kao lepu ili od togabežite?

Možda biste mogli da razmislite i o uključivanju psihoterapije u Vaša istraživanja, obzirom da ovi procesi mogu ponekad biti potpuno isključeni i teški da bismo ih posmatrali objektivno sami.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)