Paraliza sna 2018-04-04T07:42:27+00:00
asked 3 years ago

Postovani,dobar dan.
Vec 4 meseca prolazim kroz veoma tezak period u zivotu.Brojne su mi brige ali preko dana uspevam da se izborim sa svim.Medjutim kako dodje noc,pocne neki strah.Obzirom da sama zivim u stanu i vecinu vremena sama provodim,stalno imam osecaj kao da je Jos neko tu.A kada legnem da spavam,onda tek pocinje haos.Desavaju mi se redovno paralize sna,cujem glasove,osecam kao da mi neko sklanja cene kojim se pokrivam,non stop se Budim jer imam trzanja iz sna kao da me neko budi.Veoma sam religiozna,i ono sto sam uspela da primetim mada moguce je da nema apsolutno nikakve veze jeste da se to uglavnom desava dok postim,ili se pricestim.Zaista je opterecuju je,ne znam kako da shvatim i resim svoj problem? Hvala

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Postovana,

Problemi sa snom koje opisujete mogu biti u vezi sa stresom, odnosno teskim periodom kroz koji kazete da prolazite. Prevazilazenje tih teskoca moglo bi da ucini da vam se san vrati u normalu. Od pomoci bi moglo da bude i uspostavljenje zdravog zovotnog ritma sto podrzumeva ranije leganje, ranije ustajanje, redovne obroke i redovnu fizicku aktivnosti.

U svakom slucju dobro bi bilo da se obratite lekaru kako bi se odstranila mogucnost organskih uzroka. Takođe je moguce da bi vam od pomoci bila farmakoterapija o cemu se mozeke konsultovati sa psihijatrom.

Nikola

)