očajna majka 2016-03-06T18:20:22+00:00
asked 6 years ago

Neznam kako da zapocnem sa problemom koji mi razara dušu. Ja sam majka dvoje dece i razveden brak. Cerka koja živi kod mene je dete sa posebnim potrebama, sin živi kod bivseg muza. Sin dodje kod mene s vremena na vreme. On ima 19god. Njegova me devojka juče zove i kaže mi da moj sin je pre neki dan rekao joj da je prvi put uzeo spid i da je jako zabrinuta i pored toga sto je ona njemu rekla da neuzima vise, ona misli da nije bio iskren. Molim Vas pomozite mi jako mi je teško. Bivsem muzu nisam ništa rekla neznam kako. A,neznam kako da pridjem sinu i da sa njim porazgovaram. MOLIM VAS. POMOZI TE MI JER NEMOGU VISE OVAKO. UNAPRED HVALA!

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 6 years ago

Poštovana,

Sasvim je prirodno da osećate veliki strah i zabrinutost. Kako deca rastu i kako se njihova moć povećeva taj strah može postajati sve veći.

Naša moć da vam pomognemo u ovakvoj situaciji veoma je mala, kao što vaša moć da kontrolišete devetnaestogodišnjeg momka verovatno nije velika. Ma koliko to bilo teško, možda ćete sada morati da se uzdate u njega, njegovu pamet i njegovu snagu. Pred njim je sada život sa velikim iskušenjima koje sa sobom nosi i Vi ga od toga ne možete mnogo zaštititi. Na njemu je da greši, da trpi posledice i da se bori. Život je sada njegov roditelj i vaspitač.

Isto tako, ne znam da li je dobro da vam ja sugerišem šta da mu kažete i kao da se postavite. Možda bi time mi ovde preuzeli veću odgovornost nego što nam pripada. Možda mu možete reći isto ovo što ste napisali nama ovde. Jednostavno postavite se onako kako Vi to možete da učinite.

S poštovanjem,
Nikola

)