nismo-srodne-duse-ili-smo-samo-u-krizi 2022-06-29T14:50:46+00:00
Anonymous asked 10 months ago

Momak i ja smo zajedno 2 godine (imamo 22 i 23god). Veza kao svaka pocela je bajkovito ali ne mogu reci da smo bili slepo zaljubljeni. Ljubav je stvarno postojala uprkos tome sto smo 3 meseca bili u razlicitim drzavama i uprkos mnogim preprekama, neslaganjima itd. Od samog starta imamo zdrav odnos, svako ima svoj zivot a vreme koje provedemo zajedno bude divno za oboje. Oboje smo studenti i svako zivi sa svojim cimerima te u poslednje vreme nemamo redovan seks. Razlog tome je sto prvenstveno oboje postimo, oboje imamo cimere, oboje imamo obaveze, i retko se to sve uskladi. Sledeci problem je kolicina paznje koja mi fali od njega a i njegovo drustvo. U poslednje vreme mi svaka sitnica smeta i kao da me sve vise udaljava od njega. Toliko puta sam mu rekla da mi fali paznja ali on kaze da sam ja ta koja je naporna i da mu ne dajem prostora da se potrudi oko mene. Ja ne pijem, ne pusim, ne konzumiram nista, dok sa druge strane on sve to radi sa drustvom i kako vreme prolazi (iako je on to drasticno smanjio), meni sve vise smeta. Malo kvalitetnog vremena provodimo zajedno. S druge strane, cak i da se to sada promeni, bojim se ima li veze ako sam ja vec pocela da osecam ravnodusnost? Uvek otvoreno pricamo i on je voljan da se oboje potrudimo da popravimo nas odnos. Ja se samo mnogo bojim ove moje ravnodusnosti i bojim se da ce mi se vratiti osecanja za njega tek kada ga izgubim. Ne zelim da do toga dodje a svesna sam da ne treba d budemo zajedno ako se jedno od nas ovako oseca. On me mnogo voli i mnogo brine o meni,a ja to znam racionalno, a emocije vise ne osecam. Uvek je tu kada ga zovem, svaki moj problem resi, cak i one koje umislim, bodri me, zeli da napredujem u svomm poslu, veruje u mene vise nego bilo ko, ima planove za nas koji nisu samo planovi, vec je poceo korak po korak da ih ostvaruje. Iako je toliko mlad, on za nas ima velike planove, ostvaruje ih a s druge strane odrzava i svoj drustveni zivot koji je za njega mnogo znacajan. Mnogo je razloga zasto ne zelim da ga izgubim ali se bojim ove ravnodusnosti. Iako mi se ranije desavala ova ravnodusnost, uvek je nekako prolazila a sada traje par dana. Molim vas mi pomozite i recite da li je ikako moguce da se emocije vrate i sta je ono sto oboje mozemo da uradimo ako smo vec oboje voljni? Hvala unapred!

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 9 months ago

Poštovana,

Teško je reći da li je neko stvarno za nas ili ne. Da bi veza opstajala, kao što ste i sami svesni, potrebno je mnogo kompromisa.

Jednu vašu reč bih izdvoio: “Vreme koje provedemo zajedno bude divno.” Možda baš zato što ga nema mnogo? Ipak, kvalitet, pre nego kvantitet vremena je ono što jednu vezu drži živom.

Opet, često neko u vezi želi više pažnje i vremena. To je prirodno. Dok postoji volja da se traži srednja mera, veza može da traje.
Možda mu možete predočiti konkretne načine kako bi ste želeli da obrati pažnju na vas. To često podrazumevamo.

Na kraju bih dodao da i pauza u viđanju i kontaktiranju može da bude nešto što u nama probudi interesovanje. Ili nam pak pokaže da smo taj odnos ipak prerasli.

Iz vašeg teksta vidi se da je vama do tog odnosa stalo, uprkos ne malim razlikama. Dok god je to tako, vredi se boriti. To je neko moje životno načelo.

Srdačno,
Nikola

)