Ne javlja se 2013-11-16T12:42:03+00:00
asked 8 years ago

Zdravo, imam problem i molim Vas da mi pomognete. Pre mesec dana sam se upoznala sa jednim deckom i smuvai smo se. Tokom tih mesec dana videli smo se 3, 4 puta. Problem je sto je to veza na daljinu, on je u drugom gradu, a ja u drugom. On vec ne dolazi skoro 2 nedelje, a rekao je da ce dolaziti zbog mene svake nedelje, i da razume ako ja ne mogu da dolazim kod njega jer sam devojka .Okej je ako ne dodje jednom, iskrsne mu nesto, ajde da razumem i 2 nedelje zato sto i on ima obaveze, ali moze da odvoji malo vremena da dodje. Poslednji put mi se javio pre jednog dana i to mi je pisao, a ne zvao. Juce se nije ni setio da mi pise. Meni je tesko zato sto ja ni ne znam sta on radi u drugom gradu. Ako mozete, kazite mi kako da se postavim prema njemu i celoj toj situaciji?
Hvala unapred

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 8 years ago

Poštovana,

Veliki demon zaljubljenosti je taj što uvek imamo razloga da sumnjamo u iskrenost emocija svoga patrnera. Ako je veza na daljinu i na početu time je možda i gore jer postoji veliki “prazan hod” u koji možemo projektivati svoje strahove.

Ono što možda može biti dobro to je da sa svojim patnerom o svemu tome razgovarate. Nežno i tonom niji nije osuđivački ali izražava kako se osećate u vazi sa preskakanjem viđanja ili kada se nečujete telefonom, kada on vama ne pošanje poruku ili ne odgovori na vašu… Važno je da upoznate svog partnera sa onim što se u vama dešava, ali i da čujete šta on ima da vam kaže.

S obzirom da ide vreme praznika idelano bi bilo kada bi ste malo negde otputovali zajedno, da učvrstite odnos i da se bolje upoznate.

S poštovanjem, Nikola

)