Ma ne znam ni ja 2018-02-01T17:24:40+00:00
asked 4 years ago

Imam 15 godina, i za razliku od mojih drugarica nikad se nisam stvarno zaljubila. Imala sam momke ali nijednog nisam stvarno volela i nije mi se stvarno svidjao.. Ali za docek Nove 2018. godine ja sam se smuvala sa jednim deckom za koga svi inace pricaju da je predobar, lep, itd.. Uglavnom samo lepe reci imaju za njega. Sledeceg dana ja sam znala da je to bilo samo na vece, ali onda mi se on javio i rekao je da mu se pre toga svidjala neka druga ali sada zeli da proba sa mnom. Uvece smo se i videli, tu je bilo i nase drustvo i onda smo otisli nasamo da pricamo i rekao mi je da mu se jos uvek svidja ta druga ali ne zeli da ispadne kao da me je samo iskoristio. Mogla sam svasta da mu kazem, ali jednostavno nisam mogla, samo sam se nasmejala i rekla ”nema veze.” I od tad uopste ne mogu da se smirim, ne znam da li je uopste ovo toliko bitan problem naspram ostalih koji su takodje na sajtu, ali ovo je sve nekako novo za mene, jer mi se ovo nikad nije desavalo. Mesec dana je proslo, a ja jos uvek placem zbog njega i gledam snimke sa Nove godine sto su nas snimali. Mislim da on na kraju nije ni bio sa tom devojkom, ne znam sta da radim, nikad nisam plakala zbog nekog decka, a pogotovo ne zbog nekog s kim sam bila samo 2 sata.. Sta da radim..?

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 4 years ago

Poštovana,

Pozivam vas da zastanete i istražite sva osećanja vezana za taj događaj i tu osobu. Vidite šta je to što vam tu ne da mira i šta vas povređuje. Šta je to što vas najviše potriše oko te situacije? Zbog čega ne možete da pustite to iskustvo? Da li vam je još stalo do tog dečka ili vam je povređena sujeta?

Bez obzira šta je odgovor vidite šta vam nedostaje da zatvorite ovo iskustvo i posmatrate ga upravo tako, kao još jedno iskustvo.

Razmislite o tome šta ste želeli da mu kažete ali ste zadržali za sebe i da li bi vam možda bilo lakše ukoliko biste to izrazili naglas.

Nadam se da će vam neka od ovih smernica biti od koristi.

Srdačno,
[url=http://psiho.slavisa.us/saradnici/101–kategorija-saradnicic/313-darko-hristov-psiholog-ni.html]Darko Hristov [/url]
Klinički psiholog i psihoterapeut

)