komunikacija 2022-08-14T08:47:26+00:00
Znatiželjna asked 1 year ago

Ovako, u vezi sam oko godinu dana sa čovekom 11 godina starijim. Ja sam 45 godina. Ne živimo zajedno. Oboje imamo brakove iza sebe, tj ja dva, on jedan. Imamo problem u komunikaciji a on je vrlo temperamentan i u ljutnji ume svašta da kaže. Postavlja mi pitanja koja su mi čudna npr. Da li je moj brat lenj pošto se ne bavi sportom (!?). Daje sebi slobodu da komentariše prilike u mojo primarnoj porodici koje zna jer sam mu ja ispričala na njegovo insistiranje. Zatim, daje kontradiktorne izjave kao npr da mu nije bitan izgled nego karakter a onda spomene kako sam se ugojila. Ili, na početku je rekao kako mu ženidba ne pada na pamet da bi posle mesec dana počeo da priča o braku samnom. Kad mu zamerim na nečemu što mi kaže, odgovori mi da sam uvredljiva I da mora da pazi kako sa mnom priča. Takođe, preterano je stedljiv ali ne vredi ukazivati na to. Odgovori mi \’\’ko mi kaže\’\’. Imam osećaj ponekad da manipuliše sa mnom pa čak i omalovažava. Kaže mi npr. Ti bi se umorila samo gledajući moj posao (radi težak fizički posao). Inače, često iskazuje emocije i osećam da me voli. Međutim kao da smo u začaranom krugu u komunikaciji. On nešto kaže surovo iskreno, meni zasmeta i kažem mu to, a on odgovori da sam uvredljiva. Inače je oduševljen brojnim mojim osobinama, smeta mu jedino uvredljivost. Ja takođe cenim mnoge njegove osobine ali veliki eko i velika štedljivost mi jako smetaju. Kako izaći iz začaranog kruga?

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 1 year ago

Poštovana,
 
U vašim opisima moj glavni utisak je potpuna usmerenost na njega. Nisam uspeo ni da naslutim vas i vašu ulogu. Stoga vam preporučujem da sebi postavite pitanje, koja je vaša uloga, kako vi doprinosite svdmu tome i kakav je smisao spram vašeg karaktera, voleti čoveka koji je tako, kako kažete, temperamentan.
 
Najzad, sumnjam da će se on naročito promeniti, pa tim pre pitanja koja sam vam su imaju veliki značaj. Možete li vi videti budušnost sa njim.
 
Srdačno, 
Nikola

)