Kako da vratim bivšeg? 2021-02-17T16:47:31+00:00
Anonymous asked 6 months ago

Poštovani, obraćam Vam se jer imam jedan problem. Dečko me je ostavio pre 12 dana. Obrisao sve slike sa društvenih mreža i ne želi da me vidi, niti čuje, a kaže da je čvrsto doneo odluku da više ne bude samnom. Razlog raskida je sledeći. Desilo se u nedelju uveče kada sam imala nekih porodičnih problema,bila sam sama kući, trebao mi je on da me zagrli i uteši, da bude pored mene. On nije mogao odmah da dodje, rekao je kako će prvo popiti kafu sa sestrom i majkom pa ce doći, znaci za nekih pola sata.A meni je trebao hitno. I ja sam u tom besu rekla kako ću mu razlupati auto i da ću se ubiti ako odmah ne dodje. Njegova je sestra čula to, uzela mu telefon iz ruke i rekla mi kako mogu tako da ga ucenjujem, to nisu lepe reči, zašto napadam njenog brata itd. Potom je on uzeo telefon i prekinuo vezu. Sutradan mi je napisao kako je odlučio da ne bude samnom,jer mu ne treba takva devojka, nervozna, histerična, koja nema razumevanja. I ja sam ga molila da mi pruži drugu šansu i da ću se promeniti. On nije hteo ni da čuje za to.Mnogo se kajem.Znam da sam kriva.Mislim da sam ga gušila previše u zadnje vreme. Kažite mi šta da radim da ga vratim?

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 6 months ago

Poštovana, 
 
Pre svega želim da vam se zahvalim na iskrenosti u vašoj priči. Verujem da vam je sada vrlo teško i da ste za tog mladića vezani. 
 
Ipak ili nazalost ja ne znam kako da ga vratite i ne znam da li uopšte ima smisla vraćati nekoga ko ne želi da bude sa vama. Naravno, meni je lako to da kažem, jer me ne boli a da sam na vašem mestu sigurno bih i sam očajavao. 
 
Umesto odgovora na vaše pitanje ponudio bih vam malo upozorenje. Ne znam koliko se mi, ljudska bića zaista menjamo, ali sama odluka za to nije dovoljna. Ako ste u ovoj nesreći ipak našli motiva da se menjate, znajte da je to dug i postepen proces koji traži veliku posvećenost i dobre sisteme podrške. 
 
Srdačno, 
Nikola 

)