Jako tuzna 2013-12-04T14:05:17+00:00
asked 8 years ago

Postovani imam ozbiljan problem koji “ide sve dublje i dublje”…moram nesto uraditi i svu ovu agoniju zavrsiti…pa Vas molim da mi neki savet date!!!
Pa da pocnem…
Imam 28 godina,zbog mojih cestih preseljenja zbog posla moj decko i ja smo bili dosta razdvojeni ali to je funkcionisalo dobro 5 godina,on inace zivi u mom rodnom gradu,vidjali smo se cesto i sve je to islo nekim svojim tokom,naravno imali smo i krize i jedan raskid ali smo se pomirili i dve god je bilo ok sve,a onda sam ja prosle god se opet preselila i upoznala jednog decka i odmah mi se svideo ali sam cutala par meseci sve dok on nije pokazao svoje simpatije prema meni,on je bio slobodan,a ja u vezi,uprkos tome poceli smo da se vidjamo,u pocetku je to bio samo sex,posle 2 meseca nase “veze” mene je moj decko zaprosio i ja sam pristala,ali nisam prekinula ovo vidjanje sa ovim drugim deckom,taj sex je prerastao u nesto mnogo vise,poceli smo da se “otvaramo” jedno drugom,zaljubili se,zavoleli,a onda sam se ja skroz promenila prema svom vereniku ali nisam smela nista da kazem,pocele su svadje ali svadba je vec bila zakazana i nismo imali hrabrosti da sve to otkazemo,zbog roditelja,prijatelja…. 6 meseci smo se vidjali skoro svaki dan.Vratila sam se kuci,svadba se spremala,a ja kao da se desava nekom drugom…moje srce je bilo u drugom gradu,kod drugog…morali smo da prestanemo da se vidjamo,beskrajno smo bili tuzni,ubijeni ali nismo imali hrabrost da izadjemo pred sve i priznamo nasu ljubav….u septembru sam se udala,konstantno se svadjam sa muzem i dalje patim za onim drugim,a i on pati…cujemo se povremeno i emocije su iste.Mi smo rodjeni jedno za drugo,volimo se,razumemo…
Sta da radim,da li da se razvedem,bojim se reakcije ljudi,muza,roditelja…molim Vas za savet neki!!!

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 8 years ago

Poštovana,

Ja vam svakako ne mogu reći šta Vi da radite. Ta odluka treba da je rezultat vašeg dogovaranja sa sobom i spremnosti da se podnesu posledice.

Čoveku se u životu svašta događa i kako god odlučili svako Vi niste jedini krivac. Svako ima pravo da vodi svoj život onako kako misli da je za njega najbolje. Teško je živeti u lažima. Teško je suočiti se sa istinom. Pre ili kasnije, međutim to se jednostvno ne može više odlagati.

S poštovanjem, Nikola

)