Imam 26 godina i nevin sam 2021-01-17T09:38:46+00:00
Anonymous asked 6 months ago

Od perioda najranijeg detinjstva imao sam problema sa socijalnom interakcijom. Imam usporenu motoriku i govorne mane. Uvek sam imao drugačija interesovanja od svojih vršnjaka. Često sam mentalno odsutan i imam potrebu da stalno nešto držim u rukama. Mislim da imam poremećaj iz autističnog spektra. Osećam jaku potrebu za erotskom i romantičnom ljubavlju i intimom. Voleo bih imati devojku. Nikada nisam imao vezu niti polne odnose. Samo majka me razume. Okruženje uglavnom na ponižavajući način uopšteno posmatra osobe u 20-tim godinama koje nemaju ljubavnog i seksualnog iskustva kao nesposobne, ograničene, slabe i samozaslužne za svoju situaciju. Pre sam bezuspešno pokušavao prilaziti devojkama, što mogu zahvaliti nedostatku društvenih veština, pored toga nisam fizički privlačnog izgleda. Fokusiran sam na posao i učenje, imam mnoštvo interesovanja koja su doduše vezana za boravak u četiri zida. Socijalizacija je za mene veoma teško shvatljiv proces, zato je često izbegavam, jer ne znam kako da se ponašam u takvim situacijama, a da ne izgledam neprirodno čime samo privlačim negativnu pažnju na sebe. Shvatam da bi za psihofizički poptuno funkcionalnu, zdravu, privlačnu i uspešnu osobu koja vodi normalan život bilo kakav odnos sa mnom predstavljao žrtvu. Tako da nemam nerealne standarde i očekivanje. Razmišljam o upoznavanju preko interneta, ali ne znam koje su aplikacije/stranice najbolje, koliko je to uopšte kod nas na Balkanu rasprostranjeno i da li je to uopšte pametna i sigurna ideja. Voleo bih čuti vaše mišljenje.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 6 months ago

Poštovani,

Pomenuli ste da imate mnogo interesovanja i možda bi to mogao biti put da potražite ljude, grupe, organizacije koje dele vaša interesovanja.

To mi zvuči kao prirodan način socijalizacije. Nemam ništa protiv internet upoznavanja, da se razumemo, samo moje iskustvo sa tim oblikom socijalizacije je da se najčešće sve završi na dopisivanju i iščekivanju koje razbuktava nade i tako postaje naporno. Nije loše kao eksperiment ako čovek čitavoj stvari može pristupiti bez mnogo očekivanja. Uz elementarnu opreznost mislim da nije nebezbedno.

Vaš problem inače deli mnogo više mladih nego što biste očekivali. Imao sam na terapiji mnogo osoba vaših godina koji nisu imali seksualni odnos. Mislim da mogu da razumem koliko vam je to važno. Biologija je neumoljiva. Ipak seks smatram precenjenom kategorijom.

Srdačno,
Nikola

)