Faks 2019-12-03T13:57:56+00:00
Anonymous asked 2 years ago

Mnogo se nerviram oko fakulteta, jednostavno u toku ispitnog roka placem po  4 5 puta sigirno, jako sam napeta, svi me nerviraju..sta da radim po tom pitanju ..imam jako losu koncentraciju takodje a roditelji me ne razumiju i opste me ne primjecuju…

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Poštovana,

Teško da postoji način da se u nekolko rečenica da smislen i koristan odgovor na ovo što ste izneli. Teškoće o kojima govorite traže dugotrajan i sistamacki rad na sebi, možda pre svega na razvijau novih sistema podrške. A sistema podrške potencijalno ima mnogo i raznovrsni su. Na prijer prijateljstvo u tom smislu može biti dragoceno. Takođe postoji mnogo knjiga i kusreva o tehnikama učenja i čitanja, koji mogu biti dobra pilika, na seamo da se ovlada ovim vešinama preko potrebnim za uspešno studiranje, već i da se upoznaju novi ljudi. Zatim fizička aktivnost; joga, trčanje, ples, plivanje, planinarenje.., veoma su važan sistam podrške, jer omogućavaju rasterećenje stresa, pune nas seratoninom a takođe su odlična način da steknemo nove prijatelje. Zatim tu je razvijanje naših skonosti. Posanje, crtanje, slikanje, gluma, pevanje, muzika, meditacija, molitva zaista leče dušu. Najzad na raspolganju vam stoji i medikamentozna terapija koju vam može prepisati psihijatar ako pokazujete simtome depresivnog ili anksioznog poremećaja, kao i psihoterapija.

Ako ste do sada propustili da izgradite neke od ovih sistam podrške, možda je pravi trenutak da počnete, jer bez njih ćete se teško boriti sa problemima koje život nosi.

Srdačno,
Nikola

)