Da li sam ja gej? 2015-02-11T11:15:48+00:00
Forum Život PitaCategory: OstaloDa li sam ja gej?
asked 9 years ago

Srdacan pozdrav.Ja sam Viktor imam 16 godina i imam jedan jako veliki problem koji me izjeda vec 5 godina, i imam utisak da cu postati dusevni bolesnik ako mi neko ne razjasni ovu stvar.Zivim sa majkom, jedinac sam , a ocinsku ljubav nikad nisam doziveo na nacin kako dozivljavaju druga deca.Moj problem je to stoo imam seksualni nagon ka muskarcima, to jes sto bi se reklo strasno me pale, i uvek se praznim na njih (eakuliram).Posle toga uvek dozivim veliko pokajanje i zgrozimi se sve, i imam utisak da vise nikada necu to da uradim.S druge strane nikada nisam se praznio na zenu ali ja kada se zaljubim zaljubim se u devojku.Nikada se nisam zaljubio u nijjednog muskarca.Dakle ja bih hteo da budem normalna osoba, zeleo bih da imam devojku, nisam dosada imao ali zaljubljen sam jako u jednu curu, ali prema muskarcima osecam taj seksualni nagon.Moji roditelji su razvedeni i mislio sam da se to mozda odrazilo na nedostatak ocinske ljubavi, a ja sam odrastao pored zena posto sam zivim s majkom.Nisam drustveno bice, ali me ovo jako izjeda.Tesko sam zaljubljive prirode, u muskarca nikada nisam bio zaljubljen njih gledam kao stvar za sex, a u devojke se zaljubljujem tako da sam podeljenj na dve strane.Nadam se da ste me razumeli, mnogo bi mi znacilo da mi makar malo razjasnite ovu stvar.

Наташа Јовановић replied 4 years ago

укуцам ја лепо име свог друга и напишем додатно да ли је геј,улетим у ово и прочитам твој проблем.Верујем да ти си бисексуалности.Неутралан,ко Шварцарска у другом светском рату.Имам 12 година и разумем се у те ствари више него неки лјуди са 40 година. преживела сам све и свашта и надам се да је обо одговор за тебе.
млад си имаш још пуно у животу ствари да урадиш. Не обазири се на ту очевску љубав толико уколико имаш добре другове који ће са тобом играти баскет и фидбал…
бисексуалан си.
то је боље него потпуни геј тако да те веома поштујем.

)

5 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

*Nisam terapeut,ali mislim kao zdravstveni radnik da bi bilo dobro da uradis hormone,jer mozda imas visak zenskih hormona.ima terapija da se poveca broj muskih hormona.ti si sad u pubertetu i bolje da na vreme krenes kod lekara jer mislim da je ovo vreme ludo i da nam drugi ljudi nametnu takav nacin zivota.mlad si i normalno je da ne znas sta bi hteo.

*Ovaj komentar bio je privremeno uklinjen od strane administratora. Razlozi za to obijašnjei su u odnovoru koji sledi.

Aleksa replied 3 years ago

ja sam gej

Malena replied 1 year ago

Da li se imao seksualni odnos,tek tada nemozes se vratiti iz ženskog svijeta

)

Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

Zdravo !

Nalaziš se u periodu puberteta i prolaziš kroz velike psihofizičke promene. U ovom periodu, veliki broj dečaka oseća privremenu seksualnu privlačnost prema istom polu. To nije nešto čega treba da se bojiš ili stidiš, jer nikako ne znači da si bolestan ili da sa tobom nešto nije u redu. 80tih godina sada već prošlog veka, Svetska Zdravstvena Ogranizacija zauzela je jasan i nedvosmislen stav da homoseksualnost nije bolest niti poremećaj i izbacila ju je iz zvaničnog registra bolesti. Homoseksualnost je postojala u svim civilizacijama (a neke civilizacije su na nju gledale veoma tolerantno), kulturama i takođe postoji u životinjskom svetu. Homoseksualnost kao dijagnoza dakle više ne postoji. Osuda homoseksualnosti je stvar politike a ne zdravlja i medicine, smatra zvanična psihijatrija.

Da bi otkrio da li si zaista gej ili ne, predlažem ti da pokušaš da “smuvaš” devojke u koje se zaljubiš. Seksualna privlacnost u jednoj znacajnom meri može biti razvijena prema osobi, tek kada sa njom pocnes da se mazis, ljubiš, grliš, itd. Na taj način možeš otkriti da li te uzbudjuje.

Dakle odgovor na pitanje, da li si gej, znaćeš samo kroz istraživanje samog sebe, svojih želja, osećanja kroz iskistvo, imaj u vidu da fantazija nije dovoljna i nudi samo nagadjanja. Veoma si mlad i savim je u redu da se tržiš i da neznaš.

Što se prethodnog komentara tiče, privremeno je bio uklonjen da ne bi stvorio nepotrebnu konfuziju. Evo šta o svemu kaže nauka. Istrazivanja su pokazala da seksualna orijentacija nije povezana ni sa povećanim ženskim, a ni sa smanjenim muškim hormonima. Kod muškaraca, poviseni testosteron (muški polni hormon) dovodi do pojačane seksulane želje, agresivnosti, rasta dlaka (velike doze testosterona dovode do ćelavosti) i sveukupnog muškog izgleda bez obzira da li su homoseksualci ili ne. Postoje dakle homoseksualci sa povišenim testosteronom a pokušaj lečenja homoseksualaca davanjem injekcija testosterona nije deo očekivane rezultate. Bili su agresivniji, nekima se povaćeo seksalni apetit ali idalje prema svom polu. Smanjenje dovodi do smanjene seksualne zelje, što nema nikakve veze sa seksualnom orijentacijom. Pojačan ženski hormon kod muskaraca moze se dovesti u vezu sa transeksualnošću (potreba da se promeni pol, jasni telesni pokazatelji npr. rast grudi- ginekomastija). Kod nekih transseksualaca estrogen je povisen ali kod nekih nije, jednostavno ne možemo generalizovati. Postoje muskaraci kod kojih je estrogan povisen ali nisu transseksualci niti homoseksualci. Najveći broj homoseksualaca ima potpuno normalne hormonske nalaze i to je ona nejveća grupa za koju okolina obične ne zna da su gej. Kod najvećeg broja homoseksualaca ne može se zaključiti da su gej po njihovom izgledu ili ponašanju. Dakle jasna i dovoljno dokazana veza ne postoji izmedju hormona i homoseksualizma. Nemoj se time opterećivati, ako ti rastu stidne dlačice i ako mutiraš sa tvojim hormonima je skoro sigurno sve u redu. Umesto da lupaš glavu probaj da stvoriš iskustva a ona će ti reći da li gej, bi ili strejt.

Pozdrav,
Ognjen

)

Psihoterapeut Team Staff answered 9 years ago

MNOGO VAM HVALA NISTE NI SVESNI KOLIKO MI OVO ZNACI!

)

Psihoterapeut Team Staff answered 6 years ago

Sta se na kraju desilo s tobom? Jesi otkrio svoju seksualnost?

Bojan replied 4 years ago

Meni se slicna stvar desava, privlace me slike misicavih muskaraca, ali nikada nisam bio zaljubljen u muskarca, takodje nikda ne bih ni bio sa muskarcem, dok mi se devojke svidjaju, ali imam potrebu da ponekad gledam slike muskaraca sa velikim misicima. Ti si sada sigurno izasao iz puberteta i zanima me da li si gej ili strejt?

)

Psihoterapeut Team Staff answered 6 years ago

Sta se na kraju desilo s tobom? Jesi otkrio svoju seksualnost?

Nikola replied 2 years ago

Dečko je očigledno biseksualac i to je skroz okej

)