Bivsa devojka 2022-09-25T10:43:25+00:00
Marija asked 6 months ago

U vezi sam sa momkom 5 meseci, i skoro sam saznala da se cuje sa bivsom devojkom na par dana. Navodno su raskinuli pre vise godina. Ja sam se naljutila i posvadjali smo se i on nije hteo sa mnom da prica nedelju dana. Pre par veceri ga je ona zvala ponovo, uvece. Cula sam razgovor i pricali su o normalnim stvarima, zvala ga je da ga nesto pita. Na miran i lep nacin sam ga pitala zasto moraju tako cesto da cuju, on se stavio u gard, rekao mi je da nece da prica o tome jer je imao los dan , pritom nije hteo da mi kaze zasto je imao los dan, samo mi je odgovorio da se oni cuju kad on nju ima nesto da pita i obratno. Od tada mi se nije javio. Sta da radim, i jel u redu da mu kazem da mi smeta da se cuju toliko cesto i da bi trebalo da uradi nesto po tom pitanju.

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 6 months ago

Poštovana,

Vaša je veza na početku i verovatno ne samo zbog toga, možda je krhka. Vi ste verovatno mladi i nesigurni. Možda će biti potrebno još dosta vremena i truda da se poverenje razvije. Kvalitet vašeg odnosa i vremena, jedina je stvar koja vašeg partnera može zadržati. To nisu ni svađe ni pretnje.

Umesto da ga optužujete, možda bi bilo bolje da potražite način da mu govorite o svojim osećanjima, pa i o strahovima. Ne da bi on prestao da radi nešto što radi, nego zato što je to vama potrebno. Ljubomorom će te ga, verovatno, samo odbiti od sebe.

Ali ako nađete načina da izgovorite svoja osećanja na neoptužujući način, možda će vas čuti i možda će to jačati vaš odnos. Svakako ne očekujte da to na njega utiče tako da prekine kontakt sa bivšom devojom, jer verovatno je ona neko ko je idalje važan u njegovom životu. A takvi odnosi su danas retki i dragoceni.

Ako nađete razumevanje za njegove potrebe koje su van vaše veze, i ako nađete u sebi poverenje da on zbog toga neće izdati vaš odnos, vaša veza će imati šanse. Ako uđete u spiralu ljubomore i međusobnog optuživanja, plašim se da vaša veza neće imati šanse.

Osim radosti i lepote, ljubav traži vremena, poverenja, strpljenja, nege, žrtve. Možda zato tako retko uspeva.

Srdačno,
Nikola

)