Anksioznost i polaganje vozačkog 2020-04-12T09:25:32+00:00
Forum Život PitaCategory: OstaloAnksioznost i polaganje vozačkog
Jagodica asked 2 years ago

Poštovani,
Lečila sam se od depresije i anksioznosti nekih 10 meseci pre 8 godina. Od tada javlja mi se osećaj anksioznosti sa vremena na vreme, ali uspevam da kontrolišem. Međutim, kada je u pitanju polaganje praktičnog dela vožnje ja ne mogu, javlja mi se ogroman osećaj straha da ne pogrešim, strah od neuspeha, srce mi ubrzano radi, problem sa disanjem i ja blokiram, više ne znam šta radim. Već tri puta padam. Da napomenem da kada vozim sa instruktorom nemam strah, volim da vozim, instruktor mi kaže da znam da vozim i da dobro vozim i da mi je najveći problem trema. Mislim da je nešto dublje. Kako da pomognem sebi, očigledno je da postoji problem?
Pozdrav

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 years ago

Poštovana,

Problem koji opisujete tiče se odnosa sa autoriteom i vaše sposbnosti da prihvatite svoju pogrešivost s ljubavlju i poverenjem. Na tim temama možete raditi kroz terapiju.

Što se samog vozačkog tiče, probajte da svaki drugi dan vizuelizujete ispitnu situaciju, sa svim dateljima. Uronite u alfga stanje svesti i zamislite sve od početa do kraja. Dišite duboko i kada vas anksioznost preplavi uzmite vremena da se opustite. Zamislite kako vas je zagrlio neko koga volite, ili izgovarajte u sebi vašu omiljenu mantru, molitvu ili pesmicu. Kada strah popusti, nastvite sa vizuelizacijom.

Na ispitu možete policajcu reći da imate veliku tremu. Malo kontakta sa njim možda vas opusti.

Srdačno,
Nikola

Jagodica replied 2 years ago

Hvala mnogo na savetima, iskreno se nadam da će uraditi plodnom i da ću konačno doći do jako željene vozačke.
Pozdrav

)