………….. 2016-09-07T20:44:17+00:00
asked 8 years ago

U glavi mi je potpuna ludnica, imam osećaj da će svakog trenutka eksplodirati! Mnogo brzo se iznerviram na skoro sve a najgora stvar je što sve čuvam u sebi! Negativne misli me opsedaju, u glavi zamišljam da prebijam osobu koja me izbacila iz takta pa imam neopisivu želju da uradim isto! Hvala Bogu dodjem sebi ali se plašim! Plus, tu je samopouzdanje koje je 0, stres, fobije, neraspoloženje… Plašim se sebe! Plašim se da sebi mogu nešto da uradim. Ne mogu da vam opišem napade panike, niti kako se osećam kad me spopadne nešto. Danas, na času mi se desilo ono što se dešava sve češće, profesorka koja je NENORMALNO spora, svojim pokretima, govorom, ma samom pojavom me dovela do ludila(jednostavno ne znam koju reč da upotrebim, rečima ne mogu da opišem šta se dešava u mojoj glavi). Imala sam osećaj da ću pobeći sa časa, početi da vrištim, to mi je inače i bila želja jer mislim da bih se tako rešila “bola”! Isto tako sam poželela da prebijem drugaricu iz klupe koja je non stop lupkala rukom o sto! Nepodnošljivo je! Mislim da ću pući! Kako da pobegnem od ovoga, šta da uradim? Bože!! Non stop plačem jer nemam drugo rešenje, ne postoji ništa što mogu da uradim!
Hvala ako možete da pomognete!
Pozdrav

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 8 years ago

Zdravo!

Kao što si i sama rekla, jako je važno da imamo svoje načine da izbacimo iz sebe ono što osećamo. Negativnu energiju možemo izbaciti kroz fizičku aktivnost, trčanje, udaranje vreće za boks ili jastuka u sobi. Psihološke sadržaje možemo izbacivati kroz pisanje, slikanje, jadanje, muziku i uopšte sve vrste kreativnog izraza. Važno je i da obezbedimo način da nas neko vidi i čuje. Takođe je važno da znaš da se ove tehnike ventiliranja i upoznavanja sebe i svojih procesa uče i vežbaju.

Ako osećaš da ti je neizdrživo svakako je dobro da stegneš zube i zatražiš pomoć. Što pre to uradiš biće bolje. Verujem da bi ti prijalo da imaš nekoga kome sve ovo možeš da pričaš tako da on može da te razume, da ti pomogne da se izraziš i da više shvataš sebe.

Želim ti puno sreće!
Nikola

)