Aleksa Jovanović – Psihoterapeut pod supervizijom

– Student završne godine studija Psihologije

– Psihoterapeut pod supervizijom – edukant na naprednom nivou Akademije Geštalt psihoterapije

– Predavač engleskog jezika za decu uzrasta od 3 do 6 godina

– Član Asocijacije Edukativnih Praksi

Studije psihologije sam upisao jer me je uvek zanimalo zašto se ljudi ponašaju na određen način, u toku studija došao sam do saznanja o različitim pravcima u psihoterapiji.  Na trećoj godini studija postao sam deo Asocijacije Edukativnih Praksi kao saradnik na projektima, a kasnije kao koordinator programa u timu sa kolegama organizovao tribine psihološkog sadržaja, „Psihologija svakodnevnice“, „Moj Psihoterapeut“, „Psihoterapijske priče“,  koji se već petu godinu održavaju u Domu Omladine Beograda, a sve u cilju destigmatizacije psihologije i psihoterapije. Geštalt Akademiju upisujem 2019. godine i počinjem da uviđam na koliko različitih načina čovek može da se prilagodi na ličnu situaciju u životu i nastavi da živi ne sluteći da je promena moguća. Kao psihoterapeut pod supervizijom pružam podršku svakom čoveku koji želi da radi na rastu i razvoju svoje ličnosti, jer lično u tome vidim spas. Volim citate koji su kliše ali istovremeno i istina: „Menjajući sebe menjamo i svet“.

Članci vezani za razvojnu psihologiju dece su nešto što mi često privlači pažnju stoga sam svoju znatiželju uposlio kao učitelj engleskog jezika u vrtiću gde radim sa decom uzrasta od 3,5 do 6,5 godina, metodom koja obuhvata elemente Valdorfske pedagogije i Garnerove teorije višestruke inteligencije, uopšteno holistički pristup.

Psihoterapija za mene predstavlja način da se u susretu sa psihoterapeutom zagledamo i oslušnemo sebe, svoje potrebe i svoje kapacitete. Da napravimo razliku između onoga što je naše i onoga što smo kao mlada ljudska bića pokupili od sredine koju nismo sami birali. Da uvidimo snagu izbora i odgovornosti i okrenemo u našu dobrobit, pa time i na dobrobit okoline.

Radim uživo u Beogradu i Svilajncu

Kontakt:

e-mail: aleksajovanovicsv@gmail.com

tel: +38163338023

2022-08-19T08:41:14+00:00

About the Author: