na-kraju-krajeva 2024-08-22T15:38:43+00:00
Anonymous asked 3 months ago

Srdačan pozdrav Sa devojkom sam se zabavljao oko 10 godina, približnih smo godina oko 42. Veza je imala kao i svaka uspona i padova, ali smo zahvaljujući njenoj toleranciji opstajali. Ako bi jednom rečju mogao da opišem naš odnos, tj moje osećanje u njemu, to je mir. Shvatio sam da je najbitnije biti u miru, a da se mir može naći ako te neko voli. Iskreno u vezi ja sam bio taj koji je nekako voleo manje (ako se to može meriti), kome je stalno nešto opraštano, koji se dvoumio i premišljao itd, i nikada nije pozvao devojku da živimo zajedno. Verovatno iz nekog iracionalnog straha, a delom i zbog toga što sam mislio da će se pojaviti nešto drugo što će me opčiniti. To se i dogodilo. Pre dve godine pojavila se devojka mladja značjno (oko 10 god). Veza sa njom je bila paralelna, delom prikrivena, pa se na kraju i razotkrila. I to se razotkrila obostrano. U njoj je bilo ljubavi I svadja I svega što prati vezu. Bilo je emocija, I očekivanja, ljubomore itd. Po intenzitetu je bila snažna kao ljubavna veza dvoje mladih ljudi. Medjutim, uz manje nesuglasice nastavilo se funkcionisanje, sa idejom da devojci sa kojom sam kraće u vezi objasnim situaciju, da se rastanemo i nastavimo dalje. Medjutim to mi nikako nije polazilo za rukom.Više puta smo \’\’raskidali\’\’ ali i obnavljali naš odnos. Na kraju se on pretvorio u površan i praktično čekao svoj prirodan kraj. Za to vreme devojka sa kojom sam duže uz mene je, čeka raspllet dogadjaja, ima razumevanja kako god to glupo zvuči, veruje da će se sve zavriti kako treba na obostrano zadovoljstvo I dogovoramo naš zajednički život. Medjutim dogadja se da devojka sa kojom se spremam da se rastanem zatrudni. To naravno dodatno komplikuje situaciju. Ja sad jedva kontrolišem osećanja, ne mogu da ih definišem. Ne bih se ženio sa devojkom kojom čekam dete,ne bih ziveo sa njom, mada bih bio tu na raspolaganju.  Živeo bih sa devojkom sa kojom sam duže bio u vezi. Znam da je sada kasno za savete I da sam  svemu sam kriv, ali ima li rešenja? Zaista sam pomešanih osećanja, kao da se sve ovo dogodilo nekom dugom. Inače,nisam se ženio ranije, bio sam u dve duge veze i mnogo kratkih malih,  MOlim za savet. Hvala Vam, srdačan pozdrav

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 2 months ago

Poštovani,
 
Čitajući vaš post teško mi je da uvidim šta je vaše pitanje. Pretpostavljam da vam je potrebno da se suočite sa osećanjima od kojih se branite. To su součavanje može biti ono što vam je potrebno da bi ste prihvatili posledice i krenuli u planiranje vašeg budućeg života. Ako dobijete dete i nastavite da živite sa drugom ženom pretpostavljam da će vam biti potrebno mnogo rada na sebi da bi ste ispunili svoje moralne i emotivne obaveze.
 
U tom procesu može biti značajno da usmerite svoju pažnju na pitanje koji je viši smisao situacije koju ste kreirali. Dobar primer je vaša spoznaja da želite da ostanete sa prvom partnerkom jer vam njena ljubav donosi mir. To je način na koji možete tragati za odgovorima na pitanja koja život pred vas postavlja.
 
Srdačno,
Nikola

)