Kako ponovo verovati? 2018-09-22T20:10:34+00:00
admin Staff asked 6 years ago

Bila sam u 7 godina dugoj vezi. Kao i svi parovi, imali smo svoje probleme, i negde tokom pete godine sam saznala da me je prevario. Nikad pre toga nisam bila ljubomorna, a mesecima nakon toga sam imala bukvalno napade ljubomore koje nikom nisam pokazivala. Mislila sam da sam oprostila i nastavila dalje. I jesam, još 2 godine smo bili zajedno, i razišli se iz potpuno drugih razloga.

6 meseci nakon toga sam upoznala svog sadašnjeg dečka, sa kojim sam već 6 meseci. Ne daje mi povode da mu ne verujem, provodimo jako puno vremena zajedno, imamo stvarno kvalitetan odnos (mnogo kvalitetniji nego što sam imala sa bivšim dečkom), ali ja imam problem sa poverenjem. Nešto iz stomaka mi govori da ne treba da mu verujem, i sve teže se nosim sa tim. Razgovarali smo, i sve sam mu rekla, i ništa nije pomoglo. Vidim da me voli, i ja njega jako puno volim i uživam sa njim, ali ne mogu da se opustim. Bojim se da ću biti ponovo povređena. Imate li neki savet?

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 6 years ago

Poštovana,

Razumem Vašu potrebu da se sada zaštitite od novog, potencijalnog bola. Prevare u, pogotovo tako dugim vezama, zaista sa sobom nove i ostavljaju velike ožiljke na našem poverenju prema ljudima. Ne samo to, one mogu ostaviti trajan trag osećaja odbačenosti, bola, povređenosti, itd. Stoga je potpuno prirodno da ste sada digli svoje zidove.

Vidim da je Vama stalo da verujete Vašem novom dečku, a upravo to možda govori i o tome da Vam je stalo do nove veze. Možda je to dovoljan početak sa kojeg polako možete raditi na sticanju poverenja. Ukoliko Vas razume, verujem da će Vam Vaš novi dečko, dati prostora da tražite u sebi deo src, koje ćete mu pokloniti, koje će biti spremno da veruje i koje možda opet može biti povređeno. Na žalost, to je ljubav i to je ljubavna “kletva”, moramo biti spremni da patimo i budemo povređeni da bismo mogli da volimo i verujemo. Za to je ipak potrebna velika snaga, koju ćete tražiti u sebi i u novoj vezi.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)