Ljubomora i nepoverenje 2013-10-30T14:42:40+00:00
asked 11 years ago

Postovani,

Imam problem sa deckom zadnjih 4 meseca. Veza je pocela opusteno i pricali smo sve iskreno o bivsim vezama, dok se nismo zaljubili i on poceo da sumnja u mene jer sad zna da sam ranije varala momke. Nema ni jedan razlog da sumnja, zivimo zajedno, posle posla odmah idem kod njega i nigde ne idem sama ali ni to nije dovoljno. Poceo je da prividja stvari i da kad nema problema sam ih napravi. Npr. pricala sam sa drugom pre neko vece i kad sam spustila slusalicu napao me da sam pred njim ugovarala odnose sa drugom. Raskidali smo do sad vise puta, svaki put se dogovarali da odemo do psihoterapeuta jer i on shvata da ima problem ali posle dan,dva sve se vraca na staro.
Ima li razloga da se i dalje borimo ili je bolje za oboje da prekinemo?
Pozdrav

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 11 years ago

Poštovana,

Vi ste jedina adekvatna osoba koja može odgovoriti na pitanje koje postavljate. Terapija, individulana ili u paru može vam pomoći u tom procesu. Ljubav i zaljubljenost predstavljaju putovanje korz zemlju prepunu izazova i iskušenja. Četo nam je teško da odustanemo od svog saputnika, vraćamo se, istrajavamo i tražimo nove solucije. Mislim da nam ovakva borba pruža mogućnost da naučimo mnogo o sebi i našem partneru. Svaka veza je važno i veliko iskustvo. Dok naša veza živi i dok u našem srcu ima ljubavi mi je obično produžavamo. Sasvim je moguće da se to u jednom trenutku promeni.

Ono što je meni iz vašeg posta ostalo nejasno je sledeće. Kako i zašto dozvolite da dođe do toga da na kraju ipak ne odete na terapiju, ako ste se prethodno o tome dogovorili? Možete razmisliti o tome da li svojom popustvljivošću time kokreirate zastoj u problemu.

S poštovanjem, Nikola

)