Uspostavljanje prijateljskih odnosa 2020-05-25T14:53:29+00:00
Forum Život PitaCategory: QuestionsUspostavljanje prijateljskih odnosa
Una asked 6 months ago

Postovani,
Imam veliki problem sa uspostavljanjem prijateljskih odnosa. Cesto mislim da sam dosadna drugima, tako da, iako se u toku dana vidim sa nekim, popricam, pa cak i nasalim, a ponekad bude jako zanimljivo, na kraju mi ostaje neprijatan osecaj da sam mozda smorila te ljude. Cim neko obraca previse paznje na mene ja pokusam da pobegnem, da se udaljim od te osobe. Imam par koleginica sa kojima mi je jako prijatno na fakultetu, tu naravno pricamo o svemu i svacemu, ali ne i o privatnom zivotu. To uvek krijem, iako mislim da u mojoj biografiji nema nista zbog cega bih crvenela. Ne znam zasto mi je tesko da se poverim drugima. Mozda zato sto sam kroz detinjstvo pokusavala da ne uradim nista sto bi razocaralo roditelje. Uvek sam zivela u nekoj stezi. Takodje, kada sam bila mala preselila sam se iz druge drzave, tako da sam neretko osetila, ne mogu reci odbacivanje drugara, ali kada ne bih isla njima uz dlaku, nekakvu krivnju sto nisam iz Srbije. Ne znam sta da radim da to ispravim. Zelim da slobodno komuniciram i imam prijatelje.
Hvala unapred!!

)

1 Answers
Nikola Krstić Staff answered 6 months ago

Poštovana,
 
Razmilite, kako vama ti ljdi izgledaju? Da li izgledaju smoreno? Koji je taj momenat u kome mislite da je previše vas? Zašto se tada ne zaustvite? Da li i drugi imaju svoju odgovornost ako sa vama učestvuju u nečemo što ih smara? Da li ste ikada ovo pokušali da iskomun irate sa prijateljima?
 
Sta je za vas strašno u tome ako neko obraća “previše” pažnje na vas? Šta će da se dogodi ako tu pažnju primite? Da li vam ta pažnja prija, osim što poželite da pobegnete? Da li ste nekada podeliti to sa osobom o kojoj je reč?
 
Srdačno,
Nikola

)