Umor i gubitak koncentracije 2018-01-12T17:25:14+00:00
asked 2 years ago

Postovanje,imam 38 god.u poslednje vreme imam strasan problem umor i gubitak koncentracije tj nista ne pamtim a pritom zaboravim u pola recenice sta sam htela reci.sve mi je teze.nisam cutljiva osoba ali nemam prijatelje i veliki problem sa uspostavljanjem kontakta.jednostavno neznam sta da pricam sa ljudima.unapred hvala

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 2 years ago

Poštovana,

Iz čitanja Vašeg teksta veoma je teško zaključiti nešto više, a razni faktori mogu uticati na ispoljavanje problema koje ste naveli.

Nedovoljnom stimulacijom naših neurona, ali i vremenom, prirodno, starenjem, počinjemo polako da gubimo umne kapacitete koje smo imali kao mlađi.

Obzirom da imate 38 godina, pokušajte da vidite kako biste ocenili sveukupan kvalitet Vašeg života. Kako živite iz dana u dan? Kako se osećate? Da li biste rekli da ste pod stresom? Da li osećate strahove, neizvesnost? Da li Vas muče neka pitanja? Koje su ta pitanja prirode? Egzistencijalne? Materijalne? Socijalne?

Pozivam Vas da gledate u Vašu temu koju ste naveli – teškoća uspostavljanja kontakta. Pogledajte kako i da li kontakt teško uspostavljate i na drugim poljima? Gubitak koncentracije, zaboravljanje u toku rada i rečenice, mogu biti pokazatelji da je Vama generalno teško da ostanete sa nečim do takozvanog “full” ili punog kontakta, pa bilo to druge osobe, obaveze ili nešto treće. Kako Vam to zvuči? Naravno, ovo su samo hipoteze i nipošto ih ne treba shvatati kao ultimativno objašnjenje, za to je ipak potreban detaljniji rad i dugotrajnije upoznavanje sebe, kroz na primer proces psihoterapije.

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)