sta se desava samnom? 2018-01-14T17:31:03+00:00
asked 3 years ago

u zadnje vreme se osecam depresivno, stalno placem i lako me je povrediti. imam problema sa porodicom stalno se svadjam sa mamom,sa deckom isto skriva mi dosta stvari,radi mi iza ledja mozda preterujem ne znam,onda u skoli.. cetvrta sam godina srednje skole ne znam ni kako cu da zavrsim lose su mi ocene nemam volje da ucim. imam dosta problema sada koji me okupiraju. ne znam ni sta da upisem, za sta da se opredelim, sta cu sutra da radim.. imam mnogo pitanja ali ni na jedano nemam odgovor.

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 3 years ago

Zdravo,

Kada kažeš u zadenje vreme se osećaš depresivno, da li uviđaš kada su se desile te promene? Da li im je nešto prethodilo? Da li postoje neka određena pitanja koja te muče, a koja se stalno ponavljaju i nameću? Da li možda postoje određene teme oko kojih se svađaš sa mamom? Kako ti to dečko radi iza leđa?

Da li je možda tvoj sveopšti utisak da si uplašena zbog kraja srednje škole koji se približava? Kako si pred tim da si još uvek neodlučna oko daljeg školovanja? Da li ti možda znaš šta bi ti sada bilo potrebno od sredine, od roditelja i od dečka?

Na kraju, nije retkost da mlade osobe tvojih godina upadnu u slično stanje, obzirom na jedan potpuno novi i drugačiji svet koji ih čeka nakon završavanja srednje škole. Obzirom da je to odluka koja treba potpuno da zavisi od tebe i tvojih preferencija, možda je potpuno u redu da pauziraš godinu i pratiš šta je to što tebe zanima kako bi bolje upoznala sebe i potom se odlučila za dalje. Kako bi bila sa tim?

Srdačno,
Ognjen Vukotić

)