Sta mi je? 2013-04-12T10:24:11+00:00
asked 7 years ago

Postovani,
Pre 2 meseca imala sam 2 napada panike sa groznim simptomima, ali od pre mesec dana osecam nemir pa tugu pa zabrinutost, lose spavam i imam strah od smrti i plasim se da ne upadnem u strasnu depresiju i da se ne ubijem?! Moram priznati da je i decko koga mnogo volim poceo strasno da me nervira… Nemam potrebu da se zatvaram u kucu ne bezim od ljudi ali nekako podsvesno imam iracionalne strahove koji me ponekad skroz izbace iz koloseka… Jos jedna stvar: Plasim se da kad dam sve ispite ili uspem ono sto sam zacrtala necu osetiti srecu i zadovoljstvo?!
Upomoc…

)

1 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Poštovana,

Nažalost gotovo ništa vam ne mogu reći samo na osnovu sinptoma koje iznosite i bez poznavanja konteksta. Izgleda da vam vaša psiha šalje neke signale i poziva vas da se bavite sobeom i bolje upoznate sebe i svet svojih osećanja.

Sami panični napadi mogu biti veoma neprijatni, ali su sami po sebi bezopasni. Neretko se javljau u istuacijama kada prelazimo iz jedne životne faze u drugu, recimo u periodu kada zmo blizu da završimo fakultet ili nas čekaju neke važno odluke.

Njabolje da potražte psihoteraputa koji će vam pomoći da razumete ono što vam se dešava i pružiti vam podršku tamo gde vam treba.

S poštovanjem, Nikola

)