razbiti tisinu 2013-02-14T16:34:53+00:00
asked 7 years ago

dobar dan,
ne znam ni kako tacno da postavim pitanje..
u braku sam vec tri ipo godine, imamo i sina od skoro dvije godine. Problem je u tome sto moj suprug ne razgovara samnom i ja ne znam kako da doprem do njega. Kao da ne umije da prica… i to polako postaje problem.. bude nervozan i ja ne znam sto mu je pa jedan dan bude normalan i onda opet isto. imam osjecaj da zivim sama.. ne zelim da izgubim ovaj brak jer se mi volimo bar ja tako mislim ali nemamo komunikacije koja je kljucna u zajednickom zivotu. naucite me kako da otvorim supruga …
unapred hvala
N

)

3 Answers
Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Poštovana N,

na osnovu ovih informacija mogu samo da zaključim da se radi o tome da ste nezadovoljni svojim sadašnjim partnerskim odnosom. Pitanje je kakva je bila vaša komunikacija do sada, koliko ste imali kvalitetan odnos sa suprugom, da li se desilo nesto sto je dovelo do toga da vasi odnosi zahladne…Glavni preduslov da ponovo uspostavite komunikaciju s njim je da imate zajednički motiv, a to može u ovom slučaju biti vaša ljubav, održanje braka, dete. Pokušajte da mu predstavite koliko vam je stalo do vašeg odnosa, nemojte kretati odmah sa prigovaranjem. Slušajte ga, možda poruka koju želi da vam saopšti nije u rečima nego u načinu na koji se odnosi prema vama. Uspostavljanje komunikacije biće mnogo lakše ukoliko pronađete nešto što vas oboje motiviše da ostanete u kontaktu. Želim vam strpljenje i istrajnost u tome, ukoliko osetite da ne možete da se sa ovim nosite sami psihoterapija vam može to olakšati. Srdačan pozdrav!

)

Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

hvala Vam puno na odgovoru.. nazalost pokusala sam vec da pridjem na razne nacine bez kritikovanja pa i s kritikovanjem naisla sam uvjek na zid tisine..

)

Psihoterapeut Team Staff answered 7 years ago

Nema na cemu, nadam se da cete naci neko resenje, ako ne sami onda uz neku stručnu podršku! Sve najbolje,
Bojana

)